COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 10 d'octubre 2019

Premi Gramophone per a Vox Luminis i el seu disc amb música de Buxtehude, que presentaran l'1 de desembre a L'Auditori

Vox Luminis presenta el segon concert de la temporada de Música Antiga de L'Auditori, que serà el proper 1 de desembre a la Sala 1 Pau Casals. El disc recull la música coral i instrumental que Buxtehude va escriure per les vetllades musicals que organitzava a la ciutat alemanya de Lübeck. Serà la segona visita de Vox Luminis a Barcelona, que va debutar la temporada passada al Festival Llums d'Antiga de L'Auditori.

El conjunt belga Vox Luminis, un dels més importants d'Europa, serà a L'Auditori el proper 1 de desembre per presentar el seu enregistrament Abendmusiken, amb obres de Dietrich Buxtehude. El disc, editat pel segell Alpha, acaba de ser premiat amb el prestigiós premi Gramophone en la categoria de música coral, guardó que referma encara més la reputació del conjunt.

"Perfectly balanced and beautifully recorded, this is another outstanding release from Lionel Meunier and his team".

Gramophone


El disc és un homenatge a la sèrie de concerts de diumenge al vespre que Buxtehude oferia durant l’Advent a la Marienkirche de Lübeck (i pels quals Bach va caminar 400 km per assistir-hi).

Buxtehude havia succeït Franz Tunder, que va ser qui va establir aquestes vetllades amb música d’orgue i algunes peces vocals. El nou organista les va reorganitzar i les va programar al llarg dels cinc diumenges anteriors al Nadal. També va augmentar el número de músics participants, va escriure nova música i fins i tot va fer imprimir els llibres d’algunes de les peces interpretades.

Vox Luminis, amb Lionel Meunier al capdavant, reviu a L’Auditori un d’aquests concerts, incloses una sèrie de cantates que Buxtehude va compondre exclusivament per a aquests Abendmusiken. Lluny de la rutina d’escriure música per a la litúrgia de cada diumenge, l’organista va exhibir un renovat interès en la composició, amb una qualitat i una retòrica únics.