COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 21 de gener 2021

La pianista Varvara i el director Duncan Ward interpreten el Tercer de Bartók amb l'OBC

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya fa l'estrena mundial de Nostalgia of light, Yearning for... de Núria Giménez Comas.

La pianista Varvara i el director Duncan Ward interpreten el Tercer de Bartók amb l'OBC

La pianista russa Varvara, una de les solistes amb més renom de l'actualitat, se suma aquest cap de setmana a l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per interpretar el Concert per a piano i orquesta n. 3 de Béla Bartók, un autèntic tour de force que comptarà amb la batuta del mestre britànic Duncan Ward. El tercer concert per a piano de Béla Bartók és una pedra de toc del virtuosisme pianístic. Obra pòstuma i escrita durant els últims mesos de la seva vida, contrasta amb els dos concerts anteriors per a un alliberament formal i estilístic que la situa com una de les composicions més líriques i personals de l’autor.

En aquest programa també es farà l'estrena mundial de Nostalgia of light, Yearning for... de la compositora Núria Giménez Comas.

El programa es completarà amb dues obres magistrals del repertori francès. L'OBC interpretarà Le cahos, l'obertura de la suite Les éléments, de Jean-Féry Rebel, una de les primeres representacions descriptives dels elements. L’autor va optar per copsar el caos primigeni com a obertura de la manera més realista possible, assolint així una partitura insòlita i inclassificable, remotament allunyada de les convencions del seu temps i que s’atansa als colors orquestrals de Ravel, company de programa.

D'aquest compositor gaudirem del cèlebre Le tombeau de Couperin, on Ravel recorre a la suite barroca de François Couperin per homenatjar als compositors del passat i dedicar aquesta música sublim als amics morts al front durant la Gran Guerra.

Anar al principi