Philippe Herreweghe i el Collegium Vocale Gent tornen a L’Auditori per dirigir dues Cantates i la Missa Brevis de Bach

30-Jan-2018 – Lisi Andrés

El concert se celebrarà dijous 1 de febrer (Sala 1, 20h) i aquesta vegada oferirà la cantata Ärgre dich, o Seele, nicht, BWV 186; la cantata Herr, gehe nicht ins Gericht, BWV 105 composta a l’inici de l’època a Leipzig, i la Missa brevis, BWV 234. En aquesta ocasió els solistes seran: Dorothee Mields soprano, Alex Potter alto, Thomas Hobbs tenor i Peter Kooij baix.

La Temporada de Música Antiga reuneix a L’Auditori quatre batutes de luxe. Els amants de la música interpretada amb criteris històrics ja han pogut gaudir de Jordi Savall amb les Vespres de Monteverdi i de Robert King que, juntament amb el King’s Consort, va dirigir la reconstrucció musical de la coronació del rei Jordi II el 1727, el passat 18 de gener. Després de Herreweghe el públic de L’Auditori podrà tornar a gaudir de Jordi Savall, aquesta vegada amb la Passió Segons Sant Marc de Bach i de Paul McCresh i l’òpera King Arthur que posarà punt i final al recorregut dedicat a Purcell que ha ofert aquesta programació els darrers anys i suposarà el debut a L’Auditori dels Gabrieli Consort & Players.

Una versió única
Philippe Herreweghe és una figura internacionalment reconeguda que ha rebut molts premis i distincions pel seu compromís amb la música. El 1990 la premsa europea de música el va anomenar Musical Personality of the Year i posteriorment ha estat nomenat ambaixador cultural de Flandes, Cavaller de les Arts i les Lletres de Bèlgica, Doctor Honoris Causa per la Universitat Catòlica de Lovaina i Cavaller de la Legió d’Honor francesa. El 2010, la ciutat de Leipzig li va concedir la seva Bach-Medaille.
Amb més de 40 anys d’història, el Collegium Vocale de Gent, fundat sota la iniciativa de Philippe Herreweghe, va ser dels primers en aplicar un nou enfocament en la música vocal barroca. La visió autèntica, amb respecte als textos i la retòrica, els va donar un so transparent i fama internacional, debutant arreu del món. El Barroc alemany, particularment l’obra de Bach, es va convertir, en poc temps, en l’especialitat del grup, però, cada vegada més, s’està especialitzant, també, en el repertori romàntic, l’oratori contemporani i el modern. El resultat és un cor simfònic, que recluta cantants de tot Europa, en el qual les veus més experimentades es barregen amb nous talents.

La Música Antiga també pel públic familiar: Händel & Friends exhaureix entrades.
El concert de Philippe Herreweghe arriba després d’un cap de setmana en què el públic familiar també ha pogut compartir la música antiga gràcies al concert Händel & Friends del Servei Educatiu de L’Auditori. Una proposta que en total han gaudit més de 3.500 persones entre públic escolar i familiar. Händel & Friends proposa un viatge pel Barroc acompanyats de cinc músics especialitzats en la interpretació amb instruments històrics, sota la direcció escènica de Juan Pablo Mendiola, reconegut per l’ús de la tecnologia en les seves propostes. Tots plegats conviden als nens i nenes, a partir de 5 anys, i a les seves famílies a navegar pels canals de la Venècia de Vivaldi, descobrir tots els racons del Versalles de Lluís XIV o passejar pels carrers del Leipzig on va viure durant anys la família Bach.

CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.