COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

10 de febrer 2010

Peret presenta el seu nou disc, "De los cobardes nunca se ha escrito nada", a L’Auditori

El pare de la rumba catalana ha estat guardonat recentment amb el Premi A Tota una Vida per l’Acadèmia de la Música Española

"De los cobardes nunca se ha escrito nada" és un àlbum que conté el millor Peret de la història. En plena maduresa i després de més de 60 anys sobre els escenaris ara el pare de la rumba catalana presentarà sobre l’escenari de L’Auditori el proper dijous 11 de febrer aquest nou disc, que ens mostra el Peret més savi, el que et sorprèn amb cada vers, el que fa de cada tornada una festa fins la matinada...I que compta amb la col·laboració especial d’algunes amigues seves com Lamari de Chambao a "La Chabola", Marina d'Ojos de Brujo a "El muerto vivo" i Bebe a "Rascayú".

"De los cobardes nunca se ha escrito nada" és el resultat de tota una carrera en la que des dels seus inicis Peret va adaptar el repertori caribeny a la seva manera i li va afegir composicions pròpies i la seva peculiar forma de tocar la guitarra, enginyant trucs percussius com el ventilador, fins convertir-se en pare i creador d’un nou gènere musical, la rumba catalana. Un fet que el va portar a aconseguir una enorme llista d'èxits i que el van convertir als anys 60 i 70 en un personatge habitual de les gales de televisió. No obstant però, la seva música també va viure un recorregut underground i infinitat de músics de rock han confessat la seva admiració per ell.

De fet, la seva dilatada carrera li ha valgut recentment que l’Acadèmia de la Música el guardoni amb el Premi a Tota Una Vida, que rebrà en la pròxima edició dels Premis de la Música que tindrà lloc el proper 4 de març.

Anar al principi