Notícies

Lisi Andrés | 27 juny 2017

Pau Casals i Pablo Picasso protagonistes dels dos discos que enregistra l’OBC aquest estiu

El disc homenatge a Pau Casals recollirà la primera gravació de Nocturns Portuguesos de G. Cassadó i compta amb el solista Damián Martínez i el director Jordi Bernàcer.

Kazushi Ono dirigirà la setmana que ve la gravació d’un disc que inclourà ballets en què Picasso va participar dissenyant-ne els decorats i el vestuari.
L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya inicia l’enregistrament d’un nou disc al voltant de la figura de Pau Casals. El CD, editat per Warner Classics, recollirà l’esperit de Casals amb obres de Gaspar Cassadó, Glazunov i el propi Casals. De fet, aquest treball recollirà la primera gravació al món de l’obra Nocturns Portuguesos de Gaspar Cassadó, deixeble de Pau Casals. Una peça d’un alt contingut poètic que va composar després d’una visita a Portugal que el deixà fascinat i que va concebre amb la idea de basar-se en cants populars del país. Nocturns Portuguesos es va estrenar l’abril de l’any 1933 a Madrid amb l’Orquesta Sinfónica de Madrid dirigida pel mestre Arbós. Per a poder-la enregistrar s’ha hagut de recórrer a la partitura manuscrita que es conserva a la Biblioteca de Catalunya.
La gravació recull també el Concerto Ballata in C Op.108 de Glazunov dedicat a Pau Casals i que s’ha interpretat en comptades ocasions. La tercera obra que conformarà el disc és la sardana Sant Martí del Canigó composta pel mateix Pau Casals i adaptada per a orquestra pel seu germà Enric Casals. La gravació d’aquestes tres obres es durà a terme a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori fins dimecres i compta amb el violoncel·lista Damián Martínez i amb el director Jordi Bernàcer.

Kazushi Ono grava amb l’OBC els ballets de Picasso

Seguint amb els projectes discogràfics que l’OBC té previstos per aquest estiu la setmana que ve començarà la gravació d’un disc que recollirà els ballets en els quals Pablo Picasso va participar dissenyant-ne els decorats o el vestuari. Aquest serà el primer enregistrament que el mestre Kazushi Ono signarà com a director titular de l’Orquestra i el resultat seran dos discs editats per Tritó. En aquesta primera fase es gravaran Pulcinela. Suite d’Igor Stravinsky i El sombrero de tres picos de Falla complet amb la mezzosoprano Marina Rodríguez Cusí. Està previst que es realitzi una segona gravació el 2018 amb obres de Satie, Honegger i Milhaud.
L’OBC té previst també un doble projecte discogràfic amb Naxos. Darrerament ha gravat en directe amb aquest segell les dues obres que ha estrenat de Jordi Cervelló en concert: Natura contra Natura i Concerto di maggio. A més, el proper més de setembre gravarà els fragments simfònics de les òperes del compositor francès Alfred Bruneau, amb el director Darrell Ang.

Descarrega’t fotografies de la partitura i del programa de mà de l’estrena de Cassadó aquí