COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 10 de març 2020

Pablo Rus Broseta substitueix Dalia Stasevska al concert de l'OBC aquest cap de setmana

El director valencià Pablo Rus Broseta es farà càrrec del concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya d'aquest cap de setmana degut a que la directora Dalia Stasevska ha cancel·lat la seva participació per motius de salut.

Pablo Rus Broseta substitueix Dalia Stasevska al concert de l'OBC aquest cap de setmana

El concert, que forma part del Festival Emergents Barcelona, presenta com a obra principal el Doble concert per a violí i violoncel de Brahms, una peça única en el seu gènere que exigeix la màxima compenetració als dos intèrprets.

Debutaran amb l'OBC les germanes Kristina i Margarita Balans (violí i violoncel) i també el pianista català Albert Cano, guanyador del Young Concert Artists International Auditions 2019.

Sobre Pablo Rus Broseta
Pablo Rus Broseta és un dels directors espanyols més valorats del circuit internacional. El 2015 va ser nomenat Director Assistent de la Seattle Symphony i va aconseguir dos anys després el lloc de Director Associat fins a la temporada 18/19. Amb aquesta orquestra ha dirigit a solistes com Itzhak Perlman, René Fleming o Joshua Bell, entre altres.

Durant la seva trajectòria ha dirigit programes monogràfics de Prokofiev, Shostakovich, Brahms i a solistes com Beatrice Rana, Yo-Yo Ma, Edgar Moreau o Ingrid Fliter, per nomenar alguns. Pablo Rus Broseta ha dirigit orquestres com la BBC Symphony Orchestra, Orchestre Les SIECLES, Detroit Symphony, Orlando Philharmonic, Houston Symphony Orchestra, Orquestra Filharmònica de Buenos Aires, Beethoven Orchester Bonn, Orchestre Philharmonique Royal de Liège, Orquestra de la Comunitat Valenciana o l'Ensemble Intercontemporain.

Especialment estreta és la seva relació amb orquestres com la WDR Sinfonieorchester de Colònia, SWR Symphonieorchester de Stuttgart, Orquestra Simfònica de Porto Casa da Musica, Orquestra de València i el Ensemble Modern Frankfurt.

Durant la temporada 19/20 debuta amb orquestres com l'Orquestra Simfònica de el Principat d'Astúries (amb Simon Trcpeski), Bilkent Symphony Orchestra, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (amb Fazil Say al Festival Radio France), Orquestra Simfònica de Galícia (amb Josep Colom) i torna a les temporades d'Orquestra Simfònica do Porto Casa da Música, Nordwestdeutsche Philharmonie, Ensemble Modern Frankfurt, etc.

Anar al principi