COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 26 de juliol 2018

L’OBC visita la Het Concertgebouw d’Amsterdam amb el pianista Haanes Minnaar i la batuta de Jan Willem de Vriend

El conjunt torna a una de les sales més prestigioses del món per participar a la temporada estival Robeco SummerNights
La música del magistral ballet Cendrillon del compositor català Ferran Sor servirà d’enllaç entre les obres de Mozart i Schubert.

L’OBC visita la Het Concertgebouw d’Amsterdam amb el pianista Haanes Minnaar i la batuta de Jan Willem de Vriend

El proper 29 de juliol l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya oferirà un concert dintre de Robeco SummerNights, temporada d’estiu de la prestigiosa sala Het Concertgebouw d’Àmsterdam.

Dirigit per Jan Willem de Vriend, principal director convidat de l’OBC, comptarà amb la participació de Haanes Minnaar, un dels pianistes holandesos del moment, que interpretarà el Concert per a piano i orquestra núm. 9, en Mi bemoll Major “Jeunehomme” de Wolfgang Amadeus Mozart. El tàndem De Vriend-Minnaar visitarà L'Auditori el mes de novembre amb un programa diferent que posarà novament en relleu la projecció d'aquest solista.

Completarà el repertori d'Amsterdam la Simfonia La Gran de Franz Schubert i una de les obres més cèlebres del compositor barceloní Ferran Sor, el ballet Cendrillon, peça estrenada al King’s Theater de Londres l’any 1822 i que servirà de passarel·la entre el classicisme de Mozart i el romanticisme de Schubert.

És la segona vegada que l’OBC visita el Concertgebouw, sala en la que va debutar l’estiu de 2002 durant la gira de comiat del llavors titular Lawrence Foster.
Preparant la gira al Japó de 2019

El concert a Amsterdam és el preludi de la gira que l’OBC farà al Japó l'estiu de 2019. Durant el proper mes de juliol, el conjunt oferirà diversos concerts i representacions operístiques amb un ventall d’obres que s’hauran interpretat a L’Auditori la temporada 2018-2019. Entre elles hi haurà el Concert per a orquestra i guitarra núm. 2 de Juan Manuel Cañizares, el Concert per a dos shamisens de Fabià Santcovsky i El sombrero de tres picos de Manuel de Falla, a més de la Novena Simfonia de Beethoven, que serà interpretada amb cors i solistes locals.

En paral·lel a aquests concerts, l’OBC participarà en les representacions operístiques de Turandot de Giacomo Puccini, en un muntatge d’arrel catalana a càrrec d’Àlex Ollé/La Fura dels Baus i que comptarà amb alguns dels solistes que haurem sentit als concerts de final de temporada a l’Auditori.