COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 14 de juliol 2021

L'OBC tanca el Festival Mozart Nits d'Estiu al Palau de la Música Catalana

La violinista Rosanne Philippens debuta amb l'OBC, que estarà dirigida per Laurence Equilbey.
Dijous 15 de juliol a les 19 h al Palau de la Música Catalana.

L'OBC tanca el Festival Mozart Nits d'Estiu al Palau de la Música Catalana

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya posa el punt i final del primer Festival Mozart Nits d’Estiu al Palau de la Música Catalana. El darrer concert, que serà demà dijous 15 de juliol a les 19 h, estarà dirigit per la prestigiosa directora francesa Laurence Equilbey.

Al seu costat hi trobarem l'extraordinària violinista holandesa Rosanne Philippens, que ha substituït en últim minut a Veronike Eberle, que ha hagut de cancel·lar la seva participació al Festival Mozart per motius familiars. D'aquesta manera, el debut de Philippens amb l'OBC es produirà de la mà del Concert per a violí n. 5 de Mozart.

En aquest programa també sonarà l’obertura de Le nozze di Figaro de Mozart i la Simfonia n. 3 de Louise Farrenc, autora molt reconeguda a França a mitjans del segle XIX i que va ser l’única dona al llarg del segle XIX que va tenir la plaça de professora del Conservatori de París. Les seves tres simfonies, desconegudes pel gran públic, són una aportació decisiva al simfonisme romàntic. Amb la visita d’Equilbey a l’OBC, seran 8 les dones que hauran passat pel capdavant de l’orquestra durant aquesta temporada. Una aposta en ferm de L’Auditori pel talent femení i la paritat en l’àmbit de la direcció orquestral.

El Festival Mozart Nits d'Estiu ja ha anticipat la programació de la seva segona edició, que serà entre el 30 de juny i el 16 de juliol de 2022. Per segon any, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sumarà a les seves forces el bo i millor dels intèrprets i directors mozartians amb tres programes entre el 30 de juny i el 16 de juliol i la direcció de Trevor Pinnock, Dani Espasa i Laurence Equilbey, que torna al Festival.

Tot plegat amb tres solistes tan consolidats com el violoncel·lista Kian Soltani, la violinista Nicola Benedetti i l’arxiconeguda soprano Patricia Petibon i amb les músiques de Mozart, Haydn, Farrenc, Baguer, Gluck i Thomas Adès.​

Anar al principi