COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 26 de novembre 2020

L'OBC fa la primera gravació mundial de dues obres de Joan Manén

La violinista Ana María Valderrama és la solista del Concert per a violí n. 3 "Ibérico".

El disc ha estat nominat als ICMA, International Classical Music Awards.

L'OBC fa la primera gravació mundial de dues obres de Joan Manén

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ha presentat un disc monogràfic dedicat al compositor i violinista Joan Manén. Es tracta d'un àlbum doble editat pel segell Naxos que recull la primera gravació mundial de dues obres monumentals de la seva producció com són el Concert per a violí n. 3 "Ibérico" i la Simfonia n. 2 "Ibérica".

Dirigit per Darrel Ang, el Concert per a violí compta amb Ana María Valderrama com a solista. La prestigiosa intèrpret, primera espanyola en guanyar el Concurs Sarasate, afronta aquesta obra atonal que és tot un tour de force de gairebé 45 minuts on Manén desplega motius que ens porten del folcklore espanyol al postimpressionisme, entre passatges de virtuosisme i intensitat dramàtica. Una obra, a més, que va ser estrenada al Palau de la Música Catalana l'any 1945 per l'Orquestra Municipal de Barcelona, gèrmen de l'OBC, amb la direcció del propi Manén.

Respecte a la Simfonia n. 2 "Ibérica", es tracta d'una obra de maduresa del compositor, quan ja la seva carrera com a solista estava acabant. Amb ritmes marcials, de dansa i andalusos, la formen quatre moviments.

Enregistrat a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona durant el mes de juny de 2018, el disc acaba de ser nominat als International Classical Music Awards en la categoria de Música orquestral. Els prestigiosos guardons compten amb un jurat internacional format per representants de ràdios i publicacions especialitzades de tot el món.

Anar al principi