COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 19 de novembre 2020

L'OBC participa al darrer disc d'Albert Guinovart

Enregistrat el mes de desembre de 2019 a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona.

L'OBC participa al darrer disc d'Albert Guinovart

El pianista i compositor Albert Guinovart ha presentat el seu darrer disc, El lament de la terra, acompanyat de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Un treball editat per Sony Classical en el qual Guinovart ha enregistrat el seu Concert per a piano i orquestra n. 3," Les mans del vent", i l'obra simfònica El somni de Gaudí.

A El lament de la terra, Guinovart ens convida a reflexionar sobre la necessitat urgent d'implicar-nos activament en la cura del planeta i el respecte del medi ambient.

El disc va ser enregistrat el passat mes de desembre a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona i, amb Guinovart al piano, està dirigit per Diego Martin-Etxebarria.

Com podem llegir al llibret que acompanya el disc: "La música d'Albert Guinovart ens fa oblidar-nos de la temeritat amb què ens enfrontem a allò desconegut. Amb l'Albert ens trobem a casa, a la bonica Barcelona, en aquesta porció de Barcelona que tots portem dins. La seva música desafia el tro de la tempesta convertint-lo en color i, quan ens és difícil assolir l'alegria, tan sols cal recordar una melodia de Guinovart per tornar a somriure, perquè la seva música està on tota bellesa i noblesa descansa".

El tercer disc d'Albert Guinovart per a Sony Classical completa la integral dels seus concerts per a piano, els dos anteriors enregistrats amb la direcció de Vasily Petrenko i The State Symphony Academic Orchestra of St. Petersburg. A més, se suma a l'ampli catàleg pianístic de l'autor, una sel·lecció del qual vam poder gaudir al seu darrer disc en solitari, Nocturne.

Anar al principi