COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 10 de febrer 2021

L'OBC interpreta les Variacions Rococó de Txaikovski amb el virtuós cellista Narek Hakhnazaryan

El solista armeni va guanyar la Medalla d'Or del prestigiós Concurs Internacional Txaikovski de Moscou.
Nuno Coelho torna amb l'OBC per dirigir aquest programa que es completarà amb obres de Weber i Strauss.
El 12, 13 i 14 de febrer a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona.

L'OBC interpreta les Variacions Rococó de Txaikovski amb el virtuós cellista Narek Hakhnazaryan

Aquest cap de setmana, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya torna a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona amb un programa que acollirà un dels solistes de violoncel més interessants del panorama actual, Narek Hakhnazaryan.

Hakhnazaryan debutarà amb l'OBC interpretant un dels pilars del repertori de cello, les Variacions Rococó de Piotr Ílitx Txaikovski. L'obra es basa en un tema que el compositor rús va escriure inspirant-se en l'estètica del Clacissisme i que varia aconseguint moments tan evocadors i lírics com de virtuosisme i gran efectisme sonor.

A més, Narek Hakhnazaryan tocarà el Nocturne, op 19, n. 4 també de Txaikovski, una obra per a cello i orquestra suggeridora i de gran sensibilitat que ens permetrà gaudir de la vessant més intimista d'aquest solista. I és que l'escola musical armènia no deixa d'aportar grans figures musicals al món, ja siguin pianistes, directors, cantants, violinistes o, en aquest cas, violoncel·listes.

Nuno Coelho torna al capdavant de l'OBC per segona vegada aquesta temporada per dirigir aquest programa. Guanyador del Concurs de Direcció de l'Orquestra de Cadaqués, Coelho és una batuta amb carrera ascendent que ve garantida per algunes de les grans orquestres internacionals que ha dirigit, de la Filharmònica de Los Angeles a l'Orquestra Gulbenkian, de la que és director convidat. A més, compagina la seva tasca de director de repertori simfònic amb la de director d'òpera.

Respecte al repertori, serà un viatge pel Romanticisme musical amb el cello com a instrument central. A més de les obres de Txaikovski ja esmentades, el programa es completarà amb l'obertura d'El caçador furtiu de Carl Maria von Weber, considerada la primera òpera romàntica alemanya, i l'excepcional suite Le bourgeois gentilhomme de Richard Strauss, música sublim inspirada en l'obra de Molière i la Commedia dell'arte.

Anar al principi