COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 23 de gener 2020

L'OBC se suma al Festival Beethoven250 amb el primer dels cinc programes que dedicarà al geni de Bonn

Jan Willem de Vriend, principal director convidat de la formació, reprodueix el mateix programa que Beethoven va oferir al Palau Imperial de Viena l'any 1814, on va presentar la Vuitena simfonia. La soprano Mercedes Gancedo, el tenor Marc Sala i el baríton Riccardo Certi interpreten el trio de concert Tremate, empi, tremate.

L'OBC se suma al Festival Beethoven250 amb el primer dels cinc programes que dedicarà al geni de Bonn

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya comença demà la seva participació al Festival Beethoven250 de L'Auditori. Una col·laboració que es tradueix en cinc programes en els quals s'interpretaran setze obres d'aquest compositor, entre simfonies, concerts, peces vocals i obertures, a més d'obres d'estrena inspirades en la seva figura i producció musical.

La primera cita ens porta aquest divendres, dissabte i diumenge la batuta de Jan Willem de Vriend, principal director convidat de l'OBC, que és un gran expert en l'obra de Beethoven. El programa és el mateix que Beethoven va presentar al Palau Imperial de Viena en un concert el 27 de febrer de 1814, on va sonar per primera vegada la Simfonia núm. 8 en Fa major, op. 93.

La vetllada vienesa, que ara podrem escoltar a la Sala 1 Pau Casals, es va completar amb tres obres que el compositor alemany ja tenia en cartera: la Setena simfonia, el trio per a soprano, tenor i baríton Tremate, empi, tremate i l'espatarrant La victòria de Wellington.

Poc cal afegir a la importància que conforma el corpus de les simfonies beethovenianes, pilar fonamental de la cultura d'occident. Respecte a les dues altres obres, el trio de concert Tremate, empi, tremate és una peça de joventut escrita quan Beethoven era alumne de Salieri i comptarà amb tres artistes de renom: la soprano Mercedes Gancedo, el tenor Marc Sala i el baríton Riccardo Certi.

Completarà el concert La victòria de Wellington, una obra que si bé el mateix Beethoven va considerar menor, és de gran impacte pels 193 trets de canó que hi sonen. Beethoven la va escriure per commemorar la victòria del Duc de Wellington sobre els exèrcits napoleònics a la ciutat basca de Vitòria.

Descarrega el programa de mà d'aquest concert aquí.


L'OBC al Festival Beethoven250
Al Festival Beethoven250, l’OBC presentarà gran part de la producció simfònica de Beethoven sota la direcció de Kazushi Ono, Jan Willem de Vriend i Rudolf Buchbinder, incloses les seves simfonies, el concert per a violí i orquestra, el triple concert per a violí, violoncel i piano, i la interpretació integral dels concerts per a piano i orquestra.

A més, es presentaran projectes concebuts entorn la figura de Beethoven com l’òpera Prisoner of the State de David Lang, basada en el llibret original de Fidelio —coencàrrec amb institucions tan rellevants com ara l’Orquestra Filharmònica de Nova York—. L’OBC estrenarà, també, una obra d’Hèctor Parra basada en textos dels quaderns de conversa de Beethoven.

Pots consultar tota la programació del Festival Beethoven250 aquí.

Anar al principi