COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 28 de maig 2021

"L'OBC balla Ravel" aquest diumenge a TV3

El diumenge 30 de maig, a les 12.25 h, “Diumenge, concert” ofereix el concert “L’OBC balla Ravel”, una producció del Projecte Educatiu de L’Auditori enregistrada el 3 de desembre del 2020.

'L'OBC balla Ravel' aquest diumenge a TV3

Es tracta d’un espectacle que aposta pel diàleg entre disciplines artístiques i proposa acostar-se a la música de Gabriel Fauré i Maurice Ravel a través de la dansa contemporània. L’interpreten els músics de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), sota la batuta de la directora grega Zoi Tsokanou, i amb la participació de sis ballarins dirigits pel coreògraf Antonio Ruz, que fan de guies en aquest viatge a través de la sonoritat i el moviment; un espectacle familiar i una proposta del Projecte Educatiu de L'Auditori.
L'espectacle, dirigit musicalment per Zoi Tsokanou i amb la direcció escènica i la coreografia d’Antonio Ruz, Premi Nacional de Dansa d’Espanya, es desenvolupa a través de la música i la història de “Ma mère l'oye”, una de les obres simfòniques més espectaculars i representatives del catàleg de Maurice Ravel. Al voltant d'aquesta música, un grup de ballarins ens expliquen, a través de la dansa, alguns dels contes infantils més coneguts de tots els temps, com el de “La bella i la bèstia”, en “Polzet” o “La bella dorment”.
Antonio Ruz desenvolupa un espectacle en què busca formes de diàleg entre la dansa, el llenguatge escènic i la música en directe. Això és possible a partir d'una coreografia que els nens han treballat a les escoles i a casa, i que ballen a l’Auditori tots plegats, públic infantil i famílies, al final del concert.

Zoi Tsokanou
És la primera dona de la història que dirigeix una orquestra grega de primera fila. S’ha fet famosa gràcies a la seva vitalitat i passió dalt de l’escenari en nombrosos compromisos operístics i simfònics. Des de la temporada 2017-2018, és la directora en cap i directora artística de l’Orquestra Simfònica Estatal de Tessalònica.
Entre les seves darreres aparicions, trobem les que va fer amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra Nacional de Lilla, la Simfònica de Düsseldorf, la Filharmònica de Sofia, la Filharmònica de Rostock, l’Orquestra i Cor de Ràdio Televisió Espanyola, l’Orquestra Simfònica Biel Solothurn i l’Orquestra de Cambra de Geòrgia-Ingolstadt, com també les principals orquestres gregues: l’Orquestra Estatal d’Atenes, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Grega i l’Òpera Nacional de Grècia. Ha participat en festivals de renom com ara el de Lucerna, el d’Atenes, el Festival Schumann a Düsseldorf i el Festival de Domstufen.
Tsokanou va ser directora fixa del Teatre Erfurt (Alemanya), directora associada de l’Orquestra Simfònica West Bohemian (República Txeca) i directora musical del Teatre Musical d’Arosa (Suïssa). El seu repertori operístic comprèn peces com “Rigoletto”, “Il trovatore”, “Macbeth”, “Otello”, “Tosca”, “Cavalleria rusticana”, “Orfeu i Eurídice” de Gluck, “Die verkaufte braut” (‘La núvia venuda’), “Faust” de Gounod, “Romeu i Julieta” de Zandonai, “El barber de Sevilla”, “Die lustige witwe” (‘La vídua alegre’), “Die fledermaus” (‘El ratpenat’) i “West side story”, i les ha dirigit en teatres d’Erfurt, Bremen, Regensburg, la Haia, Atenes i Tessalònica.
Una de les etapes més memorables de la seva carrera va ser com a adjunta del seu mentor B. Haitink amb l’Orquestra Tonhalle de Zuric. Ha guanyat diversos premis en competicions internacionals de direcció. Tsokanou va néixer a Tessalònica, on es va graduar com a pianista i en musicologia. A Zuric va estudiar piano amb K. Scherbakov i direcció amb J. Schlaefli.


Fitxa artística

Zoi Tsokanou, direcció musical
Antonio Ruz, direcció escènica i coreografia
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Èlia López, assistent de direcció i coreografia
Anne-Cécile Espinach, responsable de vestuari
Ballarins / Col·laboració coreogràfica: Iris Borràs / Gemma Cuartero / Borja Fernández / Laura García Aguilera / Alexa Moya / Cristina Reolid / Carlos Roncero / Pere Seda
Amb la col·laboració d'alumnes de piano de l'IEA Oriol Martorell.
El programa
“Diumenge, concert” és la nova proposta musical dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, amb què col·laboren els principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball de músics i artistes. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.

Anar al principi