Notícies

Lisi Andrés | 29 setembre 2016

L'OBC inaugura la Temporada 2016-17 a L'Auditori

L’OBC interpretarà per primera vegada la Simfonia núm. 3 de Txaikovski per arrencar una temporada que promet emocions intenses

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya arrenca aquest divendres la seva temporada 16- 17 a L’Auditori amb un programa farcit de peces que no es poden escoltar en directe gaire sovint. El director titular de l’OBC, Kazushi Ono, ha preparat per a l’estrena de la temporada un programa singular que portarà a L’Auditori la Simfonia número 3 de Txaikovski, mai abans interpretada per l’Orquestra, el Concert número 4 de Rakhmàninov i revisitarà les dues primeres obres simfòniques del compositor barceloní Hèctor Parra.

La nit començarà amb dues obres del compositor resident Hèctor Parra. La temporada passada l’OBC va interpretar l’última obra simfònica de Parra (Wilde Suite) i ja li ha encarregat una altra per estrenar el 2018. Per inaugurar la temporada, Kazushi Ono, proposa revisitar les dues primeres obres simfòniques del compositor barceloní Lumières Abissales – Chroma I i Kárst – Chroma II. Dues obres que ja tenen més de 10 anys d’existència i que mostren l’inici de l’experimentació de Parra amb el llenguatge simfònic.

De les cinc obres per a piano solista que va compondre Rakhmàninov la menys interpretada és el Concert número 4. A L’Auditori sonarà a mans del prestigiós pianista noruec Leif Ove Andsnes que col·labora per primera vegada amb l’OBC. Un debut molt esperat ja que s’havia d’haver produït durant la temporada 10-11, interpretant aquest mateix concert, i que no va ser possible degut a l’erupció del volcà islandès Eyjafjallajökull que va provocar el tancament de l’espai aeri impedint a Leif Ove Andsnes arribar a Barcelona. Precisament, l’enregistrament dels concerts 3 i 4 de Rakhmàninov amb Warner Classics li va valer a Andsnes la nominació als Grammy i múltiples premis.

Tancarà la nit la Simfonia núm. 3 de Txaikovski. Una partitura mai abans interpretada per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya que conté molts trets característics. És l’única simfonia del compositor escrita en tonalitat major, l’única que va escriure en cinc moviments i la primera que té un moviment en forma de vals.

Torna La Prèvia i neix el Club del Petit Concert

La Prèvia ofereix al públic la possibilitat d’aprofundir en tot allò que envolta les obres del repertori, els seus compositors i el context en què van escriure. Aquesta activitat, que ofereix el Servei Educatiu de L’Auditori, se celebra una hora abans d’alguns dels concerts de la temporada. Es tracta de xerrades divulgatives que permeten ampliar coneixements de la mà d'especialistes, de converses amb els intèrprets o entrevistes amb solistes, directors i compositors. La xerrada inaugural se celebrarà dissabte i anirà a càrrec del músic, periodista i reconegut divulgador musical David Puertas que entrevistarà el compositor resident Hèctor Parra.
El públic que vingui a escoltar els concerts de diumenge de l’OBC podrà gaudir aquesta temporada del Club del Petit Concert que substitueix el què fins ara s’anomenava l’Àrea Infantil. El Club del Petit Concert és l’espai musical per als més petits que a través de tallers, jocs i activitats relacionades amb la música s’aproximen a l’experiència de viure la música en viu a L’Auditori mentre els pares gaudeixen del concert de l’Orquestra. El Servei Educatiu de L’Auditori ha donat aquesta temporada un nou impuls a aquesta activitat amb l’objectiu que pares i fills puguin venir plegats a L’Auditori i viure els concerts de la millor manera possible.


Descarrega’t imatges aquí.