COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 22 de novembre 2022

La Resurrezione de Händel arriba a L'Auditori amb les veus de Xavier Sabata i Núria Rial i la direcció de Dani Espasa al capdavant de Vespres d'Arnadí

Sunhae Im, Emiliano González Toro i Luigi De Donato completen el repartiment del gran oratori de l'etapa italiana de Händel.
Demà dimecres 23 de novembre a les 19 h a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori.

La Resurrezione de Händel arriba a L'Auditori amb les veus de Xavier Sabata i Núria Rial i la direcció de Dani Espasa al capdavant de Vespres d'Arnadí

L'Auditori acull demà una de les grans cites de la temporada de Música Antiga, La Resurrezione de Händel amb la direcció de Dani Espasa i Vespres d'Arnadí i un repartiment vocal estelar encapçalat pel contratenor Xavier Sabata, les sopranos Núria Rial i Sunhae Im, el tenor Emiliano González Toro i el baix Luigi De Donato.

Una proposta que es podrà veure a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori i que presenta una de les peces més exhuberants de l'etapa de Georg Friedrich Händel a Itàlia.

Georg Friedrich Händel va ser, per definició, un home viatger i, per vocació, un compositor de teatre. Les ànsies d’aprendre van convertir a un jove músic en un mestre en tots els gèneres: oratori, òpera, cantata, música religiosa i música instrumental.

El 1707 va començar a treballar com a compositor resident amb el marquès Francesco Maria Ruspoli, que li va encarregar un oratori complet per a la Pasqua de l’any següent, amb el qual pretenia impressionar al mateix Papa de Roma.

Händel va donar forma a una partitura magistral: La Resurrezione, que narra els fets que tenen lloc entre l’enterrament de Crist el Divendres Sant i la seva resurrecció el Diumenge de Pasqua. L’estrena va tenir lloc al palau Bonelli el 8 d’abril de 1708, Diumenge de Resurrecció.

La propera cita de la temporada de Música Antiga serà el 15 de desembre amb Jordi Savall i un programa amb músiques del compositor francès Marc-Antoine Charpentier.

Anar al principi