COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 15 de setembre 2021

El pianista Marco Mezquida inaugura l'AI and Music S+T+ARTS Festival a L'Auditori

El concert, coproduït per L'Auditori, Sónar i la UPC, s'incorpora a la temporada Sit Back de L'Auditori i donarà el tret de sortida a una nova cita amb la música i la inteligència artificial.
El concert de Mezquida serà el dimecres 27 d'octubre a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori.

El pianista Marco Mezquida inaugura l'AI and Music S+T+ARTS Festival a L'Auditori

L'Auditori de Barcelona acollirà el Concert Inaugural del l'AI and Music S+T+ARTS Festival, una nova cita d'intel·ligència artificial i música, organitzat per Sónar i la UPC, i que els dies 27 i 28 d'octubre reunirà experts, científics, professionals i artistes de tot el món per debatre, explorar i demostrar la interacció entre humans i tecnologia a través d'un ampli i impactant programa de concerts, conferències, demostracions i hackathons.

El tret de sortida del Festival serà a L'Auditori, que coprodueix el concert amb Sónar i la UPC, el proper 27 d'octubre a les 21 h i portarà a l'escenari de la Sala 1 Pau Casals al pianista i compositor Marco Mezquida. El show, co-creat per Sónar i la UPC, i que porta per títol “Piano+AI”, suposarà l’estrena mundial d’una obra co-creada entre el cèlebre pianista i compositor Marco Mezquida al costat dels investigadors de la UPC Iván Paz i Philippe Salembier, en col·laboració amb l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). La peça propiciarà una ‘conversa’ en viu entre el piano i la intel·ligència artificial, emprant anàlisi d’àudio en temps real i síntesi digital de sons.

Les entrades ja estan a la venda.

L’AI and Music S+T+ARTS Festival comptarà amb prop de 30 activitats, entre shows, presentacions i conferències d'artistes que incorporen la intel·ligència artificial com a element essencial en els seus projectes musicals. Entre els 21 shows del programa, la majoria d'ells estrenes absolutes, destaquen alguns desenvolupats expressament per al festival per equips de co-creació en què han treballat mà a mà els artistes amb investigadors d'intel·ligència artificial de la UPC. Són el cas del pianista i compositor Marco Mezquida, el de la coreògrafa Kiani del Valle al costat dels visualistes Hamill Industries o el show interactiu amb participació del públic creat per la productora catalana Awwz.

També en format co-creació, AI and Music Festival produirà el projecte de recerca i residència artística de la pionera en l'experimentació amb veu i intel·ligència artificial, Holly Herndon, juntament amb Maria Arnal i Tarta Relena. Aquest ensemble de veu única crearà una polifonia humana i virtual per a la seva presentació exclusiva al festival. Una altra de les presentacions destacades serà "Of Randomnes and Imperfection", un show on el concepte sorgeix de la col·laboració entre els artistes i investigadors Reiko Yamada i Maciej Lewenstein, en col·laboració amb l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

Anar al principi