COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 20 d'abril 2022

L'Auditori celebra Sant Jordi amb dos concerts extraordinaris amb Juanjo Mena i Pablo Ferrández

Els dos artistes s'uniran a l'OBC el divendres 22 i el dissabte 23 d'abril a la Sala 1 Pau Casals.
El concert extraordinari, fora de la programació de l'OBC, tindrà un preu únic de 10 euros.

L'Auditori celebra Sant Jordi amb dos concerts extraordinaris amb Juanjo Mena i Pablo Ferrández

Aquest divendres 22 i dissabte 23 l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya celebra Sant Jordi amb dos concerts extraordinaris que comptaran amb la direcció de Juanjo Mena i amb el violoncel·lista Pablo Ferrández com a solista

El concert proposa una experiència única de la mà de dos dels músics més destacats del panorama actual. Unes vetllades que el públic podrà gaudir per només deu euros i on es podran escoltar dues obres cabdals de la producció simfònica: la Simfonia número 6 de Beethoven "Pastoral" i les Variacions sobre un tema rococó de Txaikovski

Mentre les Variacions sobre un tema Rococó, op.33, TH 57 es basen en un tema que el compositor rus va escriure inspirant-se en l'estètica del Classicisme i que varia aconseguint moments tan evocadors i lírics com de virtuosisme i gran efectisme sonor. La Simfonia número 6 de Ludwig van Beethoven és, indiscutiblement, la referència clàssica pel que fa a la construcció d’un paisatge sonor que evoca i recrea l’ideal pastoral.

Un mosaic sonor de senyals acústics que remeten, com un locus amoenus, a la serenor i a la vida del paisatge natural: cants d’ocells, ecos de pastors amb les seves flautes, corns de caça i aigües vives que acompanyen la celebració del gaudi pur de la naturalesa.

Aquesta mirada -o escolta- meravellada i nostàlgica de la natura a partir de la seva confecció ideal és una de les conquestes de la Il·lustració, de la mateixa manera que ho són els paisatges pictòrics, i constitueix un paradigma essencial per entendre el romanticisme ulterior.

Anar al principi