COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 5 d'octubre 2021

Jordi Savall inaugura la temporada de Música Antiga de L'Auditori amb la Sisena i la Setena de Beethoven

Recentment nominat al Grammy per l'enregistrament de les cinc primeres simfonies de Beethoven, Savall dirigirà la Pastoral i la Setena al capdavant de Le Concert des Nations.
Dijous 7 d'octubre a les 19 h a la Sala 1 Pau Casals.

Jordi Savall inaugura la temporada de Música Antiga de L'Auditori amb la Sisena i la Setena de Beethoven

L'Auditori de Barcelona obre les portes a la seva temporada de Música Antiga amb Jordi Savall i Le Concert des Nations el proper dijous 7 d'octubre a les 19 h a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori.

Una cita que suposa la continuació de la integral de simfonies de Beethoven que Savall està interpretant i enregistrant i que, fins a dia d'avui, ja li ha portat grans satisfaccions. L'última, l'anunci, fa una setmana, de la nominació al Grammy Latino pel disc que recull les cinc primeres simfonies del compositor de Bonn. Simfonies totes elles dirigides per Savall a L'Auditori.

Ara serà el torn de les Simfonies núm. 6, la Pastoral, i 7, dues obres marcades per la genial capacitat de Beethoven per apuntar cap al futur i, alhora, de mirar cap enrere, cap a la tradició. La Sisena Simfonia, “La pastoral”, sembla revisar, des d'una mirada plenament romàntica i nova (i que serà extremadament influent), alguns dels tòpics musicals del Barroc, com ara la representació del món bucòlic i campestre o l'espetec de llamps i trons d'una tempesta.

El mateix passa en l’obra següent, però per via de la dansa. La Setena Simfonia és l'apoteosi del ritme, una mena de suite de danses passades pel motlle del simfonisme i, com la Tercera i la Cinquena, és una mostra del mestratge de Beethoven a l'hora d'explotar al màxim una cèl·lula melòdica o un gest rítmic, una característica que l'agermana, fins i tot, fent un salt mortal en el temps, amb Stravinski.

Jordi Savall visitarà en dues ocasions més la temporada d'Antiga de L'Auditori. La propera serà amb un concert molt especial que amb el títol Lachrimae, planys i follies, suposarà el seu debut al Festival Llums d'Antiga el pròxim 22 d'abril. La cita, que es desenvoluparà a la basílica de Santa Maria del Pi , reunirà Savall i un grup reduït de músics per explorar l’art de la variació i la improvisació del segle XVII europeu.

El següent concert serà el 10 de maig, novament a la Sala 1. Aquesta vegada gaudirem d'un programa dedicat a Mozart amb el seu Rèquiem i la Simfonia "Júpiter".

Anar al principi