Notícies

Lisi Andrés | 21 juny 2018

Nils Frahm arriba a L'Auditori amb el cicle Sit Back

L'artista alemany actuarà el 20 de novembre a L'Auditori en col·laboració amb el Primavera Sound. Nils Frahm se suma a l'estatunidenc Damien Jurado que el 20 d'octubre obrirà el cicle amb el seu últim àlbum.

Amb la segona edició del Sit Back, L’Auditori potencia les músiques modernes en un format que prioritza les propostes artístiques i la qualitat de l’experiència del concert

L’Auditori consolida, temporada rere temporada, noves propostes que amplien la seva oferta i que l’apropen a públics cada vegada més diversos.

Nils Frahm amb les seves peces d'orfebreria, nou confirmat al Sit Back

Tot el que toquen els dits de Nils Frahm es fa preciós. Tecles, perilles, switches o faders a les mans d'aquest compositor i productor alemany es converteixen en commutadors de bellesa.

Podríem dir que la música que neix del tacte de Nils Frahm és un trànsit entre l'electrònica somiadora, l'entreson de la contemporània i el despertar de la improvisació sorollista. A qualsevol projecte en què participi, siguin discos propis (alguns gravats només amb piano i altres envoltats d'arranjaments) o col·laboracions amb altres artistes (en la seva aventura paral·lela com a membre de Nonkeen o amb F. S. Blumm, DJ Shadow, Machinefabriek, Ólafur Arnalds...), sempre s'aprecia un denominador comú: la voluntat de transformar la música en matèria intangible i etèria, en solaç.

Que els sons de Nils Frahm són un refugi per a públics necessitats de pausa en un món, sens dubte, massa ràpid, es va poder comprovar a la seva fantàstica actuació durant el passat Primavera Sound, on va presentar el seu últim disc All Melody. El sortilegi d'aquesta música que flota suspesa entre diferents mons tornarà a produir-se el 20 de novembre a les 21h a la Sala 1 de L'Auditori en un concert cocomissariat precisament pel Primavera Sound.

Les entrades ja es poden comprar a:
https://auditori.koobin.com/nils_frahm_20_11_18?idioma=CA

L'indie-folk rock de Damien Jurado inaugurarà la nova temporada del Sit Back

Damien Jurado arriba al Sit Back de la mà de l’Afluent i farà parada a Barcelona en el marc de la gira que està preparant per l’octubre i que el portarà també a Madrid i a València. A L’Auditori el podrem escoltar el proper 20 d'octubre amb format de banda i presentant-nos el seu últim disc: The Horizon Just Laughed.

Els sons orientals d'Indiamore

Una altra col·laboració és la de l’In-Edit Festival de Cinema Documental Musical de Barcelona mitjançant el projecte Indiamore de l’artista Chassol amb el qual celebrarem també els 50 anys del Festival de Jazz de Barcelona. A Indiamore, Chassol viatja a les ciutats índies de Calcuta i Benarés, de les quals extreu ambients, sonoritats i músiques que tradueix i elabora amb la seva banda i que converteix en un disc i un documental imprescindibles que es podran escoltar i veure a L’Auditori el 28 d'octubre.

Sit Back, una primera edició amb gran èxit de públic

Sit Back és una actitud. Una nova manera d’escoltar. Una experiència. Un viatge conjunt que convida el públic a seure còmodament i a escoltar els artistes en les millors condicions acústiques possibles.

La primera edició del cicle Sit Back va oferir una desena de projectes que tingueren una molt bona rebuda per part del públic –tres dels concerts amb entrades exhaurides i un 83% d’ocupació mitjana-, amb nits tant memorables com els concerts de Jóhann Jóhannsson, la revisitació que GoGo Penguin va fer de la banda sonora del documental Koyaanisqatsi dins del Festival In-Edit, la presentació dels darrers treballs de Hauschka i de Wolfgang Voigt, més conegut com a GAS, o els directes d’Exquirla, Newton Faulkner, Núria Graham, Maria Rodés i Pau Vallvé.

El cicle Sit Back ens apropa a músics que parteixen de múltiples substrats sonors, estètics i conceptuals i que conformen una programació lligada sota una idea comuna: l’escolta. Amb Sit Back, L’Auditori reivindica la qualitat de l’escolta com a valor essencial i posa de relleu la necessitat de plantejar-nos no només què escoltem, sinó també de quina manera ho fem.

La programació s’elabora conjuntament entre L’Auditori i promotors consolidats del panorama català de la música moderna, com són l’In-Edit Festival de Cinema Documental Musical de Barcelona, la cooperativa cultural L’Afluent, la plataforma social de concerts Cooncert, la sala Razzmatazz, el MUTEK, el festival Primavera Sound i El Segell del Primavera.