COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Música silenciada

Repertori

  Clara Schumann: Abendfeier in venedig (Drei Gemischte Chöre)
  Clara Schumann: Gondoliera (Drei Gemischte Chöre)
  Clara Schumann: Die gute Nacht
  Josephine Lang: Die Schwalben
  Fanny Hensel: Schilflied
  Fanny Hensel: Abschied
  Fanny Hensel: Schöne Fremde
  Eva Ugalde: Ave maris stella
  Pauline Viardot: Haï Luli!
  Ilse Weber: Und der Regen rinnt
  Carlota Baldrís: Soneto (Pablo Neruda)
  Mariona Vila: Si estic mort (Estellessianes)
  Mariona Vila: Professió de vell roder (Estellessianes)

Intèrprets

  Mariona LLobera, mezzosoprano
  Mercè Sanchis, piano
  Agnès Prats, dramatúrgia
  Coral Cantiga
  Eva Martínez, direcció

Programa

Amb Música silenciada volem fer una petita aportació en la divulgació de la música coral de compositores que van des del s XIX fins a l’actualitat amb obres d’algunes compositores ja reconegudes com Clara Wieck o Fanny Hensel i peces de compositores actuals properes al món coral. Són obres que ens interessen tant per la seva qualitat com per l’enfocament divers que hi podem trobar pel fet d’haver estat escrites per dones; aquest enfocament es pot percebre tant en les temàtiques de les peces com en el tipus d’escriptura musical.

La Coral Cantiga us proposa un concert dedicat íntegrament a música de compositores, música escrita per dones que, malgrat els entrebancs i desafiant les convencions socials que les allunyaven del fet creatiu, han aconseguit bastir una obra musical pròpia.

Us presentem en un sol bloc diverses composicions: obres corals a capella o amb acompanyament de piano, lieds per a mezzosoprano i piano, i alguna peça per a piano sol, intercalades amb textos d’escriptores i poetesses com Víctor Català, Maria Mercè Marçal, Maria Aurèlia Capmany...

Tant les obres corals com les literàries que es podran sentir segueixen un fil històric que va des del romanticisme fins a les compositores actuals de casa nostra que tanquen el programa i que, si bé no són del tot desconegudes, segurament no s’interpreten ni s’escolten com de ben segur es mereixen. Música silenciada és un gra de sorra més que pretén rescabalar aquest silenci imposat.

  • ESPECTACLE FINALITZAT
  • 10 d’abril 2021
 • 15 € / 18 €
 • Sala 2 Oriol Martorell
 • Altres concerts

La discriminació social que ha patit la dona al llarg de la història ha tingut en l’àmbit de la música un efecte persistent i continu amb el resultat del silenciament i la gairebé desaparició de la música feta per compositores.
En l’àmbit de la interpretació hi podem trobar exemples de dones que han aconseguit, especialment des del s XX fins a l’actualitat, situar-se com a figures de primer nivell, tot i que no han aconseguit arribar a la paritat amb els homes en cap especialitat i que s’han vist obligades a realitzar un treball suplementari per poder-se situar, per exemple, al capdavant d’una orquestra. En el cas de la creació musical, malgrat que tenim constància de l’existència de dones compositores en tots els temps, les obres de compositores que formen part del repertori habitual són una excepció en un mar d’obres escrites per homes.

Organitza:

Organitza:

També et pot interessar

La màquina del so
Museu de la Música

La màquina del so

Conte musical participatiu

Representacions:
11 de desembre de 2022
Lloc:
Museu de la Música
Haydn: Les set últimes paraules
Música de Cambra

Haydn: Les set últimes paraules

Ensemble O Vos Omnes i Quartet Gerhard

Representacions:
13 de desembre de 2022
Lloc:
Escenari Sala 1 Pau Casals
Yuja Wang i Santtu-Matias Rouvali
BCN Clàssics

Yuja Wang i Santtu-Matias Rouvali

Philharmonia Orchestra

Representacions:
14 de desembre de 2022
Lloc:
Sala 1 Pau Casals
Anar al principi