COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 17 de febrer 2020

El Museu de la Música de Barcelona registra un rècord de visitants durant el mes de gener

La institució ha rebut 4.204 visitants, dada que suposa un increment del 23,5% respecte al gener de 2019. El piano Bierstedt, donat per la família Coma-Cros, s'incorpora a la col·lecció del Museu amb un concert de la fortepianista Laura Granero.

El Museu de la Música de Barcelona registra un rècord de visitants durant el mes de gener

El Museu de la Música de Barcelona ha rebut 4.204 visitants durant el mes de gener, una xifra que suposa un increment del 23,5 per cent respecte al mateix mes de 2019.

De fet, ha estat el gener amb més visitants que ha tingut el Museu de la Música en la seva prolongada història, fet que segueix en la línia de creixement de la institució. Mostra d'això és que respecte al gener de 2012 el creixement del nombre de visitants ha estat del 76 per cent.

L'alt nombre d'assistents a l'In-Museu, les portes obertes de principis de febrer i la mostra de Clementi, fan pensar que també aquest serà un mes de bones xifres pel Museu de la Música de Barcelona.

La família Coma-Cros dona un piano Bierstedt de 1827
La fortepianista Laura Granero va interpretar ahir obres de Clementi, Bomtempo, Beethoven i Field en un concert a la Sala de Teclats del Museu en el que va ser la presentació del piano Bierstedt, que ha donat la família Coma-Cros.

L'instrument, construït cap a 1827, s'ha conservat amb molt bon estat i s'incorpora a la col·lecció de 32 pianos de taula que té el Museu de la Música. Una de les seves singularitats és que es tracta d'un dels tant sols quatre pianos Bierstedt que es coneixen a Europa i que han arribat al nostre temps.

El piano del Museu va arribar a Barcelona en algun moment del segle XIX, segurament a mitjans, i es va emprar al Palau de la Música de Barcelona durant els anys 20 quan l'Orquestra Pau Casals va començar a fer les primeres lectures historicistes del repertori clàssic.

Anar al principi