Notícies

Lisi Andrés | 10 de juliol 2018

El Museu de la Música de Barcelona estrena nou servei d’audioguia

L’itinerari permet descobrir la història de 21 de les peces més emblemàtiques de la col·lecció.
La implantació del dispositiu s’integra dintre del programa Visitmuseum, que promou el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Museu de la Música de Barcelona proposa un apropament diferent a les seves col·leccions a partir d’una nova audioguia que convida el visitant a conèixer amb més detall una selecció acurada d'instruments.
L'itinerari, d’una hora aproximada de duració, ofereix, a mode de melodia circular, 21 històries reveladores que ens apropen a l’origen, curiositats o enigmes de peces singulars i a personalitats que han deixat empremta en la nostra cultura. Des dels secrets que amaga el kundu (tambor) de Papua Nova Guinea, a un clavicèmbal que podria haver tocat Johann Sebastian Bach o el piano d’Isaac Albéniz, el recorregut pretén despertar l’interès dels visitants i establir un vincle diferent amb la col·lecció més enllà de la seva visita.

Un llenguatge accessible per a tothom
El nou servei d’audioguia del Museu de la Música de Barcelona està orientat a tot tipus de públic. El dispositiu que rep el visitant és una tauleta tàctil que, per 2 euros, permet, a més de la locució i petites audicions musicals fetes amb els instruments de l’exposició o similars, completar l’experiència amb més informació i detalls sobre les col·leccions del museu.
Els visitants també poden tenir l’audioguia al mòbil de forma gratuïta a través de l’aplicació VisitMuseum. El recorregut es pot fer en català, castellà, francès i anglès.

Les audioguies del Museu de la Música se sumen a les més de vint que està implantant el programa Visitmuseum
El nou servei d’audioguies va entrar en funcionament el 21 de juny passat, coincidint amb el Dia de la Música, i s’emmarca en el programa Visitmuseum, una iniciativa promoguda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement que té com a principal objectiu dotar al sistema de museus de Catalunya d’eines per tal d’atendre millor el públic estranger en la seva visita als museus.

Al web Visitmuseum es poden trobar 229 equipaments museístics i més de 1300 objectes. En concret s’hi troben 56 museus de la província de Barcelona, 27 de Girona, 10 de Lleida i 15 de Tarragona. S’hi sumen les 121 extensions museístiques (monuments i jaciments, etc.) que depenen dels diversos museus.

Es poden escoltar totes les audioguies a la plataforma Visitmuseum: https://visitmuseum.gencat.cat