COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

22 de juny 2012

Més de 370 cantaires aficionats participaran al concert participatiu de l’Obra Social ”la Caixa” i l'OBC Un Rèquiem alemany de Brahms

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i l’Obra Social “la Caixa” i presenten el concert participatiu Un rèquiem alemany de Brahms que s’interpretarà dimecres 27 i dijous 28 de juny a les 21h a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori.

Es tracta d’una coproducció entre ambdues entitats que se celebra anualment des del 1995 i que enguany presenta per primer cop Un rèquiem alemany (1869), una obra del compositor romàntic alemany Johannes Brahms per a soprano, baríton, cor i orquestra a mig camí entre la cantata i l’oratori.

L’obra serà interpretada per més de 370 cantaires aficionats que han realitzat un intens treball de preparació durant dos mesos amb el suport dels directors preparadors Eva Martínez i Pep Prats. L’objectiu d’aquesta coproducció de l’Obra Social ”la Caixa” i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) és apropar la música simfonicocoral a tots els públics convidant els cantaires amb certs coneixements musicals a fer realitat un somni: cantar les parts corals d’una de les obres més intenses de Brahms juntament amb una orquestra i un director professionals.

Els 370 cantaires aficionats se sumaran a l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l' Orfeó Català i els solistes Marta Mathéu (soprano) i Gyula Orendt (baríton) sota la direcció del prestigiós director britànic Paul Goodwin.

L’OBC i els concerts participatius
L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) va entrar a formar part del programa de concerts participatius de l’Obra Social "la Caixa" en la seva primera edició, l'any 1995, amb El Messies de Händel dirigit per Edmon Colomer al Palau de la Música Catalana. En els últims anys també ha interpretat Carmina Burana sota la direcció d’Eiji Oue, director titular de l’OBC del 2006 al 2010, i més tard amb l’italià Carlo Rizzi. L'OBC també ha estat l'orquestra convidada a interpretar el Rèquiem de Mozart, primer amb Víctor Pablo Pérez a la direcció i després amb Matthias Bamert, en les dues últimes edicions dels concerts participatius de l'Obra Social "la Caixa".

Més de 15 anys de concerts participatius de L’Obra Social “la Caixa”
Els concerts participatius de l’Obra Social ”la Caixa” constitueixen una experiència única que aplega cantants aficionats a la música coral juntament amb orquestres, solistes i directors de prestigi internacional per interpretar obres emblemàtiques del repertori simfonicocoral de tots els temps. L’Obra Social ”la Caixa” impulsa aquesta activitat participativa, que va començar a Barcelona el 1995 amb El Messies de Händel i que més endavant s’ha portat a diverses ciutats espanyoles que s’han afegit al projecte amb un important èxit d’acollida i participació.
Més de 28.000 persones han participat en els diferents concerts participatius organitzats per l’Obra Social ”la Caixa” des del 1995, i gairebé 266.000 persones han assistit als concerts oferts per tota la geografia espanyola.