COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

3 de desembre 2009

Martirio presenta els seus 25 anys en directe a L’Auditori

Martirio ja fa més d’un quart de segle que recupera i renova la música popular espanyola amb arrels. Des de les seves primeres composicions fins als magistrals vasos comunicants entre el jazz, la copla i el flamenc establerts en gravacions fonamentals amb Chano Domínguez com Coplas de madrugá o Acoplados, Martirio és una artista única que fusiona a la perfecció tradició i modernitat. Icona de la moguda madrilenya i amb una capacitat de reinvenció constant, Martirio és, sens dubte, un dels talents fonamentals per entendre el que ha estat l’evolució de la cançó espanyola i les fusions flamenques de les tres darreres dècades.

A l’octubre del 2008, i amb motiu de la celebració del seu primer quart de segle de carrera musical, Martirio va celebrar a la sala barcelonina Luz de Gas un concert commemoratiu al llarg de tres dies, acompanyada del pianista gadità Jesús Lavilla i el guitarrista sevillà Raúl Rodríguez. El resultat d’aquest concert es va materialitzar en 25 años en directo (Nuevos Medios, 2009), el primer disc en directe de l’artista de Huelva en el qual repassa els moments més destacats de la seva trajectòria.

A la seva cita a L’Auditori de Barcelona Martirio farà la presentació, per primera vegada a la ciutat de Barcelona, d’aquest 25 años en directo. Acompanyada per Jesús Lavilla i Raúl Rodríguez, el recital es planteja com un repàs per les cançons i estils que més han definit la carrera musical de Martirio. Tonades tradicionals amb reminiscències de bulerías, com “Volver” o “Ojos Verdes”, soleas com “En esta tarde gris”, clàssics llatinoamericans i coples integren aquest treball discogràfic, impregnat de sonoritats jazz en perfecta amalgama amb la jondura pròpia del flamenc.

Anar al principi