COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

28 de juny 2012

Màrius Serra novel•la la cantània Beceroles

Màrius Serra, autor del text de la cantània del 2011, presenta la novel•la L’Arca de Babel basada en la història de la cantata de L’Auditori

La cantània Beceroles estrenada el passat 2011 es presenta ara en versió novel•lada. L’autor Màrius Serra, a qui L’Auditori va encarregar el text de la cantata, s’ha basat en la història de Beceroles per escriure la seva nova novel•la L’Arca de Babel.

La cantata Beceroles, amb música d’Enric Palomar, es va estrenar el passat maig de 2011 a L’Auditori i hi van participar prop de 25.000 alumnes de primària en més de 50 concerts a L’Auditori i a altres equipaments d’arreu de Catalunya i també de la resta de l’estat espanyol.

L’Arca de Babel és el primer llibre per a nens de Màrius Serra que arriba després de publicar Quiet l’any 2008. La novel•la s’inspira en l’argument de Beceroles que té com a protagonistes l’Alfred i l’Elisabet, dos joves primitius que viuen als bosc i formen part d’una tribu que tragina uns sacs enormes plens d’objectes que els serveixen per fer-se entendre. El problema arriba quan l’Alfred intenta expressar que s’ha enamorat de l’Elisabet i no troba la manera de fer-ho. Una tempesta els farà viatjar amb l’Arca de Babel pels diferents mars: Grec, Groc, Roig, Negre, etc. dels que pescaran tota mena de lletres i paraules fins arribar al Mare Nostrum.

Cantània es el nom propi d’una vivència musical, activitat participativa en la que s’interpreta una cantata. Des de l’any 2000, L’Auditori encarrega cada any la composició d’una cantània infantil a un compositor català de reconegut prestigi que crea la seva obra. El projecte involucra a centenars d’escoles que preparen el seu alumnat per venir a fer els concerts finals.