COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 13 de gener 2020

La Marató Beethoven reuneix 4.500 espectadors en l'exitós inici del Festival Beethoven250 de L'Auditori

Unes 4.500 persones van passar dissabte per la Sala 2 Oriol Martorell per gaudir de 14 h gratuïtes amb música de cambra de Beethoven. El Festival Beethoven250 de L'Auditori homenatjarà durant els propers mesos el gran compositor alemany amb un repàs per la seva variada producció musical.

La Marató Beethoven de música de cambra va aplegar dissabte passat 4.500 espectadors a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori durant les 14 hores que va durar. El primer concert, amb el Trio Ludwig, va començar a les 10 h i el darrer, amb el Trio Fortuny, a les 23.30 h. En total, nou concerts van omplir de música aquesta Marató Beethoven que donava el tret de sortida al Festival Beethoven250.

Dels nou concerts, tots ells gratuïts, quatre van exhaurir localitats i cinc van tenir una ocupació propera al 80%. Això vol dir que hi va haver una mitjana de 500 persones per concert a la Sala 2 Oriol Martorell que té capacitat per a 580 espectadors.

La Marató Beethoven va reunir destacats artistes del nostre país amb obres de música de cambra del compositor alemany, entre les que van destacar les interpretacions integrals de trios amb piano, de sonates per a violí i piano i de sonates per a violoncel i piano amb artistes com el Trio Ludwig, Vera i Claudio Martínez Mehner, Miguel Colom, Arnau Tomàs, Enrique Bagaría, Josep Colomer i el Trio Fortuny.

El Festival Beethoven250 continua amb el Calidore String Quartet i l'oboista Cristina Gómez Godoy
La següent cita del Festival Beethoven250 serà el proper dimecres 15 de gener amb el Calidore String Quartet, un dels quartets més ben valorats del moment, i l'oboista Cristina Gómez Godoy, que ha tocat com a oboè principal amb orquestres tan destacades com la Filharmònica de Berlín, la Filarmonica della Scala de Milà o l’Orquestra Simfònica de Londres.

El repertori del concert ens portarà el Quartet núm. 4, op. 18 de Ludwig van Beethoven, obra en la qual l'autor va començar a explorar la profunditat emocional de la tonalitat de Do menor que reservaria per a les seves obres més dramàtiques. També interpretaran el Quartet en Sol menor d’Edvard Grieg, una obra lleugera i d’esperit melòdic.

Finalment podrem escoltar els quartets per a oboè de Wolfgang Amadeus Mozart i de Benjamin Britten, dues obres que posaran a prova les habilitats tècniques i expressives de l’oboista convidada Cristina Gómez Godoy.