Orquestra OBC

Atreveix-te a viure emocions intenses amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona

La ciutat de Barcelona ha tingut el plaer de comptar amb nombroses orquestres simfòniques, però no va ser fins l’any 1944 que, amb l’ajuda del director d’orquestra i compositor Eduard Toldrá, es va fundar l’Orquestra Municipal de Barcelona. Aquest fet va propiciar el començament d’un cicle regular de concerts simfònics a la ciutat de Barcelona, en els quals hi participaven intèrprets tant nacionals com estrangers l’objectiu dels quals era transmetre la passió per la música.

Durant l‘any 1967 l’Orquestra Municipal de Barcelona va passar a ser l’Orquestra Ciutat de Barcelona (OCB). Un cop constituïda la Generalitat de Catalunya l’any 1994, l’orquestra adquireix el seu nom actual: Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), la orquestra simfònica més important i més estable de Catalunya que a més a mes pertany a l'Associació Espanyola d'Orquestres Simfòniques.

L’any 1999 l'OBC es va establir a la seva nova seu pròpia: l’Auditori de Barcelona, obra de l’arquitecte Rafael Moneo, des de on va propagar la seva activitat musical. Cada any, l'OBC presenta la seva temporada de concerts que ofereix al públic des del l’Auditori amb musics nacionals i estrangers que fan que gaudim de la de música en estat pur. Una temporada de l’OBC aplega més de 10.000 abonaments, uns 75 concerts i és seguida per uns 145.000 espectadors. A més a més, ara també es pot gaudir d’alguns dels concerts en viu per Internet.

A part de la seva activitat a Barcelona, l'OBC manté una activitat artística continuada i reconeguda a l'estranger, amb gires per Europa, Àsia i els Estats Units on han actuat i actua en sales de gran renom.
La gran i variada temporada simfònica abasta un programa molt ampli, que el fa accessible a tots els gustos i per a totes les edats. La OBC te la capacitat d’arribar a tots els amants de la música i de fer-los gaudir i fins i tot educar aquells que son nous en el mon musical i ajudar-los a introduir-se en aquest meravellós mon que es la música.