COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 15 de juny 2020

L'OBC torna a L'Auditori de Barcelona per realitzar el seu primer assaig després del confinament

Interpretarà un programa amb músiques de Baguer, Haydn i Mozart dirigit per Dani Espasa, que serà enregistrat divendres per Catalunya Música.
El Quartet Casals serà aquesta tarda al Facebook dels principals auditoris d'Europa de la mà del projecte internacional de streamings impulsat per ECHO i les principals sales de concerts del continent.

L'OBC torna a L'Auditori de Barcelona per realitzar el seu primer assaig després del confinament

Aquest matí l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ha tornat a l'escenari de la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona per fer el seu primer assaig després del confinament.

Des del passat 11 de març, l'OBC no havia trepitjat L'Auditori i ho ha fet avui amb músiques de Mozart, Haydn i Baguer i la direcció de Dani Espasa des del clavicèmbal. Aquest concert, que s'enregistrarà divendres, serà el primer dels sis que enregistrarà Catalunya Música i també TV3, que farà els de juliol.

Per la seva part, els músics de la Banda Municipal de Barcelona també han començat avui a assajar i enregistraran quatre concerts durant el mes de juliol que es podran escoltar a Catalunya Música a la tardor.


Mesures de seguretat per a l'OBC
Per tal de garantir la seguretat dels músics, l'OBC ha preparat uns programes articulats en diversos torns. Sense anar més lluny, les tres obres que s'interpeten aquesta setmana, comptaran amb músics que s'aniran alternant a cada una de les obres per tal d'acomplir les mesures de seguretat establertes. Algunes d'elles són:
•Els membres de l'OBC hauran de mantenir una distància de 2 m entre ells a l'escenari.
•Durant tots els assajos de juny i juliol, els músics faran servir la mateixa cadira, que portarà el seu nom.
•Els faristols seran d'ús individual i no es compartiran.
•Els músics faran servir fotocòpies de les partitures per tal de no haver d'entrar en contacte amb les originals.
•Els horaris s'han adaptat per tal de reduir les pauses d'assaig i el risc de contacte entre els instrumentistes.
•Els músics i tot el personal de L'Auditori de Barcelona tindran accés reduït als espais comuns de l'edifici.
•Es mesurarà la temperatura corporal a l'entrada de L'Auditori.


El Quartet Casals, aquest vespre al Facebook de L'Auditori
Aquesta tarda a les 20.30 h, L'Auditori de Barcelona torna a oferir un concert a través del seu Facebook i en companyia del públic de les millors sales de concerts d'Europa gràcies al projecte Music of the day from Europe’s Concert Halls. Des de les llars dels músics de l'OBC es compartirà de nou la interpretació de Confiants de Bernat Vivancos, l'única obra orquestral encarregada, escrita i interpretada durant el confinament.

A més, s'estrenarà mundialment l'enregistrament de String Quartets #3, el tercer concert de la integral de Schubert que el Quartet Casals va oferir en cinc nits inoblidables a L’Auditori l’any 2013. Pots trobar més detalls d'aquest projecte a la pàgina web de Neu records.

Anar al principi