COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 30 de maig 2016

L’OBC tanca la temporada amb un augment d'espectadors del 9%

Més de 5.300 persones han omplert aquest cap de setmana L’Auditori per acomiadar la temporada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

L’OBC tanca la temporada amb un augment d'espectadors del 9%

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ha tancat aquest cap de setmana la seva temporada 15-16 a L’Auditori amb gran èxit de públic. Més de 5.300 persones han omplert la Sala 1 per escoltar la monumental Missa de Bernstein que s’interpretarà per primera vegada a Barcelona. L’OBC, dirigida per Clark Rundell, ha ofert tres concerts excepcionals amb 270 músics i cantants a l’escenari. Per poder dur a terme aquesta gran obra s’ha comptat amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Cor Lieder Càmera, el Cor Infantil Amics de la Unió, el Cor Madrigal i el Cor de Teatre, a més, de Bernat Rosés com a nen solista i el baríton William Dazeley que debuta amb l’OBC en aquest concert.
L’OBC ha acomiadat amb la gran Missa de Bernstein una temporada que ha portat a L’Auditori 117.567 espectadors, un 9% més que la temporada anterior que va tancar amb 103.117. Una xifra molt positiva que consolida la tendència a l’alça del projecte iniciat per l’Orquestra la temporada 14-15 que aposta per oferir una programació de qualitat i àmplia per tal de donar cabuda a tota la ciutadania. L’OBC aconsegueix també atreure nou públic jove que se sent atret pel projecte artístic de l’Orquestra. La temporada 15-16 els menors de 35 anys han suposat el 4,8% dels assistents.
Si s’analitzen les dades de les dues darreres temporades l’augment d’espectadors se situa en 18.986 persones, una xifra que suposa un increment del 19, 26% d’espectadors de la temporada estable que l’Orquestra ofereix a L’Auditori. Pel que fa a l’ocupació les xifres també són molt positives. L’ocupació total de la temporada 15-16 s’ha situat en el 74%, superant de 5 punts la de la temporada anterior que va ser del 69%.
La temporada 15-16 l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ha ofert un total de 77 concerts, sis més que la temporada anterior que se’n van celebrar 71. Entre els concerts més vistos aquesta temporada destaquen La Novena de Beethoven, el Festival Gershwin, La Cinquena de Mahler, Pirates del Carib. La maledicció de la perla negra i Jordi Savall dirigeix l’OBC.
Dels 77 concerts, 7 corresponen al cicle OBCinema que continua batent rècords amb una assistència d’11.899 persones i mantenint una ocupació del 95%. A més dels concerts que ofereix en temporada, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya compta també amb concerts familiars i escolars que han portat a L’Auditori 4.280 persones. Aquesta temporada l’OBC ha iniciat, a més, la proposta dels assajos oberts que ha permès a diferents col·lectius descobrir el treball de l’Orquestra. Si tenim en compte les persones que han assistit a escoltar l’Orquestra a través dels projectes educatius i socials el nombre total d’assistents augmenta fins a 127.747.

L’OBC no s’atura: Et Toca a Tu, Sónar i Concert a la Platja
Tot i que ha finalitzat la seva temporada estable l’Orquestra no atura la seva activitat. El més de juny l’OBC oferirà, entre d’altres, tres concerts molt especials. El primer, és el concert amb participació social Et Toca a Tu que se celebrarà el dia 10 de juny a L’Auditori. Et Toca a Tu és una experiència on l’orquestra comparteix escenari amb entitats socials que treballen amb la música com a eina d’integració social per interpretar conjuntament una obra encàrrec que enguany ha composat Albert Carbonell. Aquest any hi participaran l'Orquestra Integrada, formada per músics amb i sense diversitat funcional, la Coral Pangea Clouds, de la Unitat D'Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària de Catalunya i participants del Programa de Musicoteràpia dels Serveis de Rehabilitació Comunitària del Baix Llobregat (Parc Sanitari Sant Joan de Déu).
El 16 de Juny el Sónar 2016 arrencarà a L’Auditori amb Sampler Sèries i l’OBC amb l’estrena a Europa de Become Ocean del compositor nord-americà John Luther Adams, reconeguda amb guardons com el Grammy (2015) i el Pulitzer (2014) a la millor obra contemporània. L’obra, que dirigirà, Brad Lubman, és una experiència immersiva de 42 minuts de música inspirada en la massa oceànica del Pacífic que vol fer un crit d’alerta sobre la destrucció progressiva dels espais naturals i de la importància de l’oceà com a origen de la vida. Amb aquesta producció el festival Sónar i L’Auditori reprenen la col·laboració que havien mantingut des de 2003 i fins el 2011 posant-se al capdavant de l’avantguarda sonora amb propostes arriscades i innovadores.
I el 21 de juny l’OBC celebrarà el Dia Internacional de la Música amb el seu ja tradicional concert a la platja de la Barceloneta que l’any passat va aplegar prop de 15.000 persones. Una cita ineludible per donar la benvinguda a l’estiu que permetrà als assistents gaudir de fragments de grans obres simfòniques en un entorn incomparable.

Anar al principi