COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 20 d'abril 2018

L’OBC homenatja Enric Granados amb un concert a l’auditori de Lleida

L’Orquestra, dirigida per Salvador Brotons, interpretarà també Shéhérazade de Kórsakov.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya oferirà aquest divendres 20 d’abril (20h) un concert molt especial a l’auditori municipal de Lleida. L’OBC homenatjarà el compositor lleidatà més universal, Enric Granados, i n’interpretarà el seu poema simfònic Dante i la Danza de los ojos verdes. El concert, dirigit pel mestre Salvador Brotons, en substitució d’ Alvaro Albiach per una indisposició, tindrà com a obra central una de les grans obres de la música russa de la segona meitat del segle XIX: Shéhérazade de Kórsakov. Per la seva visita a Lleida l’OBC s’acompanyarà, a més, de la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert.

Dante és una de les obres més belles i interessants del repertori de Granados, malgrat que injustament oblidada. Estrenada a Barcelona el 1908, Dante –entorn d’episodis de La divina comèdia– mostra una gran maduresa de composició amb influències de l’escola francesa de finals del XIX i especialment del wagnerianisme, que tanta admiració li va despertar. Al costat d’aquesta obra de capçalera, una perla de l’exotisme oriental estrenada a Nova York un mes abans de la seva mort. La Danza de los ojos verdes és un tribut a la bailaora “La Argentina” a qui va dedicar l’obra que, d’un cert costumisme, respira la influència de les danses gitanes del Sacromonte.
El 1888, el compositor rus Nikolai Rimski-Kórsakov va escriure i estrenar la suite simfònica Shéhérazade. Basada en els contes de Les Mil i Una Nits, aquest poema musical combina una orquestració brillant i exemplar amb la característica música oriental que tanta curiositat desvetllava a l’època.