COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 19 de febrer 2021

Leticia Moreno torna amb l'OBC de la mà del director Pablo González

La violinista és una de les solistes més versàtils i virtuoses de l'actualitat i interpretarà obres de Joan Manén, Maurice Ravel i Béla Bartók.
Pablo González, exdirector titular de l'OBC, es posa al capdavant de la formació a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona.
El concert es podrà seguir en live streaming avui a les 19 h a través de L'Auditori Digital.

Leticia Moreno torna amb l'OBC de la mà del director Pablo González
La violinista Leticia Moreno s'uneix novament a l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya aquest cap de setmana amb un repertori de gran virtuosisme i exigència tècnica. Amb el títol de Tzgiane, el programa, que es podrà veure avui i demà a les 19 h a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori de Barcelona, s'endinsa en la fascinació de Béla Bartók i Maurice Ravel per la música que els zíngars tocaven al violí. Els dos autors, van convertir aquesta admiració en miniatures per a violí i orquestra tot sobrepassant la funció d’exhibició virtuosística.

D'aquesta manera, tant la Rapsòdia per a violí i orquestra núm. 1 de Bartók com Tzigane per a violí i orquestra de Ravel, descobreixen un univers sonor que requereix un intèrpret de gran solidesa.

A més, Leticia Moreno interpretarà amb el seu violí Nicola Gagliano de 1762 la Chanson núm. 1 de Joan Manén, un dels compositors catalans més imprescindibles i un dels violinistes més prodigiosos del segle XX i de qui, enguany, commemorem el cinquantè aniversari de la seva mort.

Clou el programa la Simfonia de cambra op. 73a de Dmitri Xostakóvix, una de les quatre adaptacions per a orquestra de cambra que el director Rudolf Barshai va realitzar dels quartets de corda de l’autor. Concretament, l’op. 73a és una transcripció del Quartet n. 3, op. 73, una de les últimes obres que Xostakóvitx va compondre abans de la purga zhanovista del 1947 que l’obligà a retirar diverses obres del seu catàleg acusades de «formalisme», entre les quals hi havia aquest quartet.

El concert serà dirigit per Pablo González, qui va ser director titular de l'OBC, i es podrà seguir en directe avui a les 19 h a través de L'Auditori Digital.

Anar al principi