COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

25 de novembre 2009

Les Utopies marcaran la temporada d’enguany de El so Original de Jordi Savall

L'Auditori i la Fundació Centre Internacional de Música Antiga (CIMA) estrenaran el proper dimecres 16 de desembre al Saló de Tinell la temporada 2009-2010 de El So Original, que enguany tindrà en les Utopies el seu fil conductor i estarà format per sis programes innovadors i creatius que van des de l’època medieval fins a finals del Barroc.

El primer concert del Cicle, que com ja hem dit abans serà el 16 de desembre al Saló de Tinell, estarà dedicat a L’Epopeia Càtar (953-1453) i suposarà una reflexió crítica sobre una de les persecucions més cruels dins del món cristià, al mateix temps que una indispensable recuperació de la memòria poètica, musical i històrica d’una de les èpoques més creatives de la cultura occitana i catalana.

Continuarà el 15 de febrer amb el segon concert a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori dedicat a La Reunió dels Gustos al París de Lluís XV, com a mostra essencial de la utòpica Europa musical d’abans de la revolució amb les músiques concertants per a Viola de gamba i orquestra de cordes de J. Ph. Rameau (1683-1764) i de G. Ph. Telemann (1681-1767), dos dels principals mestres del temps del Concert Spirituel, la més important i més antiga organització de concerts de la capital de França.

El 18 d’abril es presentarà el tercer Concert també a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori, amb l’absoluta utopia que representa la Missa en si menor de J. S. Bach (1685-1750): una missa catòlica composta per un luterà que no es pot encabir en cap de les litúrgies d’aquestes dues creences i que és certament una de les obres majors de tots els temps. Els intèrprets seran La Capella Reial de Catalunya i Le Concert de Nations completats amb l’especial col•laboració de joves cantants i músics provinents de tota Europa i especialment seleccionats per aquest projecte.

El Cicle El So Original serà completat a més, amb tres concerts-conferències-debat sobre el tema La Música en diàleg. El primer tractarà sobre Música i Humanisme, amb Les Voix Humaines (Jordi Savall viola de gamba) el dia 14 de gener al Monestir de Pedralbes, especialment dedicat als abonats al cicle i als Amics de la Fundació CIMA. El segon, sobre L’art de la Transmissió amb el programa Ostinato (Hespèrion XXI) el 29 de març al Monestir de Pedralbes. I el tercer sobre Música i diàleg intercultural amb el concert sobre Els Cicles de la Vida amb Montserrat Figueras i Hespèrion XXI el 31 de maig, que tindrà lloc a l’Església del Reial Monestir de Pedralbes.

Anar al principi