L’Auditori dona suport al jove talent internacional amb la seva participació al programa Classical Futures Europe

25-Feb-2020 – Aleix Palau

Classical Futures Europe anuncia el tret de sortida dels seus projectes subvencionats per al 2020, un conjunt d’esdeveniments dinàmics de música clàssica recollits en un programa que arribarà a les 15 sales de concert més importants de tot Europa. L’objectiu del programa és ajudar i col·laborar en el desenvolupament del talent internacional emergent. Aquest 2020, Classical Futures Europe dona suport a 82 artistes procedents de 25 països, més de la meitat dels quals són dones. El programa pretén superar la xifra dels 57.000 espectadors, que són els que van poder gaudir dels concerts en directe durant el 2019. D’altra banda, Classical Futures Europe té l’honor de poder anunciar la col·laboració amb dues noves organitzacions: el Sage Gateshead, un centre d’estudis i sala de concerts del Regne Unit que ha guanyat diversos premis, i el Palau de la Música, a l’Estat espanyol, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Classical Futures Europe sorgeix de la unió de 15 destacades sales de concert europees que van decidir sumar esforços per donar suport al talent internacional emergent. Treballen per crear estratègies conjuntes que ajudin a la dinamització de les audiències i al desenvolupament dels artistes de manera innovadora mitjançant col·laboracions per tot Europa. Les sales de concert que en formen part són: Barbican Centre (Regne Unit), BOZAR (Bèlgica), Fundació Calouste Gulbenkian (Portugal), Filharmònica Txeca (República Txeca), Filharmonia de l’Elba (Alemanya), Concertgebouw d’Amsterdam (Països Baixos), Konserthuset d’Estocolm (Suècia), L’Auditori (Espanya), Müpa Budapest (Hongria), Fòrum Nacional de Música (Polònia), Palau de la Música (Espanya), Ciutat de la Música de la Filharmònica de París (França), Filharmònica de Luxemburg (Luxemburg), Sage Gateshead (Regne Unit), Konzerthaus de Viena (Àustria).

Els projectes que es duran a terme al llarg del 2020 se centren en la innovació digital, en continguts audiovisuals inspiradors, en col·laboracions interartístiques, en noves pràctiques interpretatives i en projectes basats en un aprenentatge motivador i participatiu. Tots els projectes pretenen oferir oportunitats internacionals a artistes menors de 35 anys que tinguin un talent excepcional. Al Sage Gateshead, cinc directors d’orquestra emergents crearan un context contemporani amb motiu del 250è aniversari del naixement de Beethoven a partir de projectes educatius i de diverses actuacions. La Filharmonia de l’Elba, a Hamburg, produirà una sèrie de vídeos d’actuacions d’artistes com Dudok Quartet o el transgressor acordionista João Barradas, destinats a un públic digital. Al Barbican Centre de Londres, el llaütista Thomas Dunford participarà en una nova peça de teatre musical treballant braç a braç amb artistes d’alt nivell i dissenyadors de contingut audiovisual. Els espectadors també formaran part de les actuacions dels joves talents emergents a través d’esdeveniments participatius a gran escala, tant a Hamburg com a Viena, de la mà del tenor Benedikt Kristjánsson i del baríton Ludwig Mittelhammer. Al Konserthuset d’Estocolm, el director d’orquestra Ryan Bancroft explorarà diversos temes relacionats amb la representació i la igualtat del col·lectiu LGBTQ en el sector de la música clàssica.

Classical Futures Europe continua mantenint una relació estreta amb el programa Rising Stars de la European Concert Hall Organisation, fet que permet oferir als artistes seleccionats l’oportunitat de relacionar-se amb públics nous en diversos emplaçaments. Els seleccionats per al 2020 són el clarinetista i mag Magnus Holmander (Hamburg, Luxemburg, Barcelona), el trompetista i defensor de la música contemporània Simon Höfele (Viena i Budapest) i l’aclamada violinista Noa Wildschut (Gateshead, París, Lisboa).

Classical Futures Europe, cofinançat pel programa de la Unió Europea Creative Europe i dirigit per la European Concert Hall Organisation, promou la col·laboració internacional entre les sales de concerts més importants d’Europa. L’objectiu és estimular la creació de projectes innovadors per donar suport de manera activa a les properes generacions de talents de la música clàssica a través de programes artístics i esdeveniments en sintonia amb les necessitats dels espectadors a partir de diferents estratègies relacionades amb l’educació, la formació i la participació.

Trobareu els detalls sobre tots els esdeveniments i col·laboracions a https://classicalfutures.eu/
Contacte: Andrew Manning, European Concert Hall Organisation, andrew.manning@bozar.be


********************

CLASSICAL FUTURES EUROPE
Classical Futures Europe dona suport a la promoció de talents emergents. L’entitat és pionera en la cerca de noves estratègies per a les presentacions de concerts i en el desenvolupament de noves formes de participar en la música clàssica per part dels espectadors i de les comunitats. Gràcies a la col·laboració d’una xarxa de sales de concerts de primer nivell de tot Europa, Classical Futures Europe ofereix ajuts a diverses institucions per a projectes que comparteixin l’esperit i els objectius de la plataforma, que pretén ajudar els artistes i garantir que la música clàssica pugui gaudir d’un panorama pròsper, impulsant intercanvis i aprenentatges col·laboratius entre els socis col·laboradors i les parts interessades. La European Concert Hall Organisation és l’encarregada de gestionar Classical Futures Europe, amb el cofinançament del programa Creative Europe de la Unió Europea.

EUROPEAN CONCERT HALL ORGANISATION
La European Concert Hall Organisation (ECHO) és una xarxa que permet un intercanvi obert, així com reflexionar de manera conjunta sobre les oportunitats, el desenvolupament i els reptes compartits que són fonamentals per a la vida de les sales de concerts en la societat contemporània europea. Les sales que són membre de l’ECHO cooperen per aprendre de la resta i trobar inspiració en el que fan, i per arrencar projectes ambiciosos a escala internacional.

PROGRAMA CREATIVE EUROPE DE LA UNIÓ EUROPEA
El programa Creative Europe té com a objectiu donar suport als sectors audiovisual, cultural i creatiu europeus. Els diferents programes de finançament pretenen incentivar els diferents actors del món audiovisual, cultural i creatiu perquè puguin fer col·laboracions per tot Europa, que arribin a nous públics i que desenvolupin les aptituds que els calen en l’era digital. El programa també contribuirà a salvaguardar la diversitat cultural i lingüística ajudant diversos projectes culturals i audiovisuals europeus a arribar a públics d’altres països.

CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.