Notícies

Lisi Andrés | 3 novembre 2016

Casals i Belcea junts a L’Auditori amb els Sextets de Brahms

El projecte formarà part de la programació inaugural de la nova Elbphilharmonie d’Hamburg

Els dos grans sextets de Brahms marquen dues de les cites ineludibles de la temporada de música de Cambra de L’Auditori. Dissabte 5 de novembre se celebrarà el primer dels dos concerts que permetran gaudir en directe d’aquestes dues obres de cambra de gran format interpretades per dos quartets de luxe. L’Auditori ha reunit per a aquest projecte dos quartets de renom internacional: el Casals i el Belcea. En aquesta primera cita dos membres del prestigiós quartet Belcea, el violista Krzysztof Chorzelski i el violoncel·lista Antoine Lederlin, s’afegiran al Quartet Casals per interpretar el Sextet de corda núm. 2 en Sol major, op 36. Completaran el programa el Quartet de corda núm. 6 en Fa menor, op. 80 de Felix Mendelssohn i Six moments musicaux, per a quartet de corda, op. 44 de Kurtág.

El segon concert arribarà al mes de maig i en aquesta ocasió seran dos membres del Quartet Casals, el violista Jonathan Brown i el violoncel·lista Arnau Tomàs, qui s’afegiran al Belcea per interpretar el Sextet de corda núm. 1 en Si bemoll major, op. 18 de Brahms. La nit començarà amb el Quartet núm. 15 en Sol major D 887, op. 161, el darrer que va compondre.

Després dels con concerts a L’Auditori, el projecte dels sextets de Brahms ha estat seleccionat per formar part de la programació inaugural de la nova Elbphilharmonie d’Hamburg.

Seguint amb l’excel·lència dels quartets de corda, en l’actual temporada de Música de Cambra de L’Auditori debutarà el Jerusalem Quartet i el quartet Diotima. Els grans noms seguiran presents al llarg de la temporada, com és el cas del pianista Daniil Trifonov, del mític violoncel·lista Miklós Perényi i del guanyador del concurs internacional de clavicèmbal de Bruges, Jean Rondeau. Aquesta temporada també hi trobarem algunes cares conegudes pels seguidors de la temporada de cambra de L’Auditori ja que torna Lockenhaus on Tour, Vilde Frang i Nicolas Alstaed i la grandíssima violinista Alina Ibragimova.

Ja disponible el segon DVD dels Quartets de Schubert enregistrat a L’Auditori

Coincidint amb el concert Quartet Casals amb Belcea: Sextets de Brahms, s’ha publicat el segon volum de la Integral dels quartets de Schubert interpretats pel Quartet Casals a L’Auditori la temporada 2013-2014 i enregistrats en directe per Neu Records. Ja està disponible en DVD i Vídeo Digital HD per descàrrega String Quartets #2, el segon d’aquests concerts, que inclou els quartets de corda n. 4 en Do Major D46, n. 1 en sol menor / Si b Major D18, i n. 9 en sol menor D173. Enregistrat amb 10 càmeres HD i en format surround a 24 bit 96 kHz, la filmació en directe es va realitzar en cinc concerts històrics a L’Auditori pel repte artístic i tècnic que suposaven i que van exhaurir totes les entrades. El vídeo va ser realitzat per Igor Cortadellas, amb la producció musical de Neu Records. Els membres del Quartet Casals signaran exemplars en finalitzar el concert d’aquest dissabte.

Descarrega’t fotografies aquí
Descarrega’t el programa de mà aquí
Mira el vídeo String Quartets #2 aquí
Més informació sobre String Quartets #2 aquí