Ja es poden comprar les entrades per als concerts de la nova temporada

24-Apr-2017 – Lisi Andrés

Les temporades de Música Antiga, Cambra, Sampler Sèries, Amplificats, Escenes, la Banda Municipal de Barcelona, el Servei Educatiu i el Museu de la Música conjuntament amb l’OBC sumen esforços en alguns concerts donant com a resultat propostes úniques d’una gran qualitat artística seguint el model dels grans equipaments europeus.

Quatre batutes de luxe a la temporada de Música Antiga: King, Herreweghe, McCreesh i Savall
Jordi Savall serà l’encarregat d’inaugurar la temporada 17-18 amb les Vespres de Monteverdi en un concert que suposarà la culminació de la celebració del 450è aniversari del compositor. El mestre Savall oferirà altres grans projectes com la Passió segons sant Marc de Bach que juntament amb les Vespres es podran escoltar només a L’Auditori i a la Philharmonie de París. El darrer gran concert serà el que portarà Le Concert des Nations a oferir la Música aquàtica i els Reials focs d’artifici de Händel per tancar la temporada en una festa al Teatre Grec de Barcelona.

La temporada de Música Antiga acollirà el debut de la mezzosoprano Vivica Genaux al capdavant de Les Musiciens du Louvre, amb un programa construït al voltant de la rivalitat existent entre l‘Opera of the Nobility i la Royal Academy of Music, institucions londinenques capitanejades per Porpora i Händel respectivament, contemporanis enfrontats en l’àmbit de l’òpera. Un altre debut que es produirà aquesta temporada serà el de Paul McCreesh amb el Gabrieli Consort & Players per oferir el Rei Artur de Purcell. Amb aquesta obra es completa el cicle dedicat al compositor anglès que al llarg dels darrers anys ha portat a L’Auditori les grans obres de Purcell.

Una d’elles va ser, precisament, Dido & Eneas de la mà de Robert King i el King’s Consort que tornen aquesta temporada a L’Auditori. En aquesta ocasió serà per oferir una reconstrucció musical de la coronació del rei George II el 1727 a l’abadia de Westminster. Un projecte que parteix d’un enregistrament èxit de vendes l’adaptació del qual està especialment pensada per a la sala 1 de L’Auditori.

Philippe Herreweghe amb el Collegium Vocale Gent tornarà a la sala simfònica de L’Auditori després de la Passió segons sant Joan de fa dos anys. En aquesta ocasió oferirà un programa també dedicat íntegrament a Bach, que inclourà dues cantates i la Missa brevis.


Gustavo Dudamel i la Filharmònica de Viena protagonitzen un gran concert extraordinari
Després del gran èxit de l’emblemàtic Concert d’Any Nou, Gustavo Dudamel es tornarà a posar al capdavant de la Filharmònica de Viena per protagonitzar un dels grans esdeveniments de la temporada 17-18 de L’Auditori. Dudamel es va convertir en el mestre més jove que ha dirigit mai aquesta tradicional cita musical, que va ser retransmesa per televisions de més de 90 països. A L’Auditori, el prestigiós director i la històrica orquestra oferiran un concert extraordinari el 14 de gener de 2018 interpretant l’Adagio de la Simfonia núm. 10 de Mahler i la Simfonia Fantàstica de Berlioz. En poc més d’un mes ja ha superat les 1.600 entrades venudes.
Trio d’asos al piano i la celebració dels 20 anys del Quartet Casals, a Cambra
La temporada de Música de Cambra de L’Auditori arrencarà amb un projecte que deixarà petjada en la història musical de la ciutat: La celebració del 20è aniversari del Quartet Casals amb la interpretació de la integral dels quartets de Beethoven. Un projecte que es desenvoluparà en col·laboració amb el Wigmore Hall de Londres, el Konzerthaus de Viena, la Philharmonie de Berlín, el Konserthuset d’Estocolm i el Centro Nacional de Difusión Musical. Sis concerts excepcionals en els quals es podrà escoltar també una obra estrena, inspirada en els quartets de Beethoven, que han encarregat cadascun dels col·laboradors d’aquesta aventura.

La temporada de Cambra reunirà a L’Auditori els tres pianistes més grans del moment.
Daniil Trifonov tornarà per oferir un recital centrat en l’homenatge que Mompou i Rakhmàninov van fer a Chopin. La segona gran cita pianística de la temporada la protagonitzarà Yuja Wang en una nit única en què també debutarà a L’Auditori la Chamber Orchestra of Europe, ambaixadora cultural de la Unió Europea. Tancarà el trio d’asos el recital de Lang Lang amb repertori d’alguns dels millors compositors ibèrics: Albéniz, Granados i Falla de qui n’és un gran admirador.

Una temporada marcada també per la visita d’alguns dels artistes més indiscutibles del circuit com és el cas del clarinetista Martin Fröst, que visitarà per primera vegada L’Auditori en un projecte que neix de la cambra i s’estén fins a l’OBC, la violinista Patricia Kopatchinskaja, el violoncel·lista Andrei Ionita o l’oboista Lucas Macías.

Una de les novetats d’aquesta temporada serà el cicle dedicat al lied que es farà en col·laboració amb l’Associació Franz Schubert de la Schubertíada de Vilabertran i el Centro Nacional de Difusión Musical. Es tracta d’un cicle de quatre concerts anuals de lied que repassaran durant tres temporades els millors lieds de Schubert. Els concerts presentaran joves internacionals de gran talent, que han estat reconeguts amb els premis més prestigiosos com Ilker Arcayurek, el tenor que donarà el tret de sortida al cicle.

El Festival Emergents creix i incorpora l’Antiga i les músiques de nova creació
L’Emergents Barcelona Music Festival, que reuneix a L’Auditori els millors exponents del nou talent nacional i internacional, fa un pas més la temporada 17-18 ampliant la seva programació a dues setmanes, del 3 a l’11 d’abril. Més de 30 joves artistes actuaran a les sales de L’Auditori en la segona edició d’aquest festival que integra les grans institucions del país dedicades a la música: OBC, Banda Municipal de Barcelona, JONC, Joventuts Musicals de Catalunya, ESMUC, Conservatori del Liceu, Taller de Músics, Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona, Centre Internacional de Música Antiga i ECHO.
Una de les grans novetats d’aquesta segona edició és la incorporació de la música antiga amb la creació de la Jove Capella Reial de Catalunya, capitanejada pel mestre Jordi Savall, que oferirà un concert dedicat al primer gran compositor del Barroc català, Joan Cererols. També s’afegeix al cartell del festival la música de nova creació amb l’ESMUC Ensemble, que presentaran un doble concert amb una primera part de Xenakis i una segona part de free jazz liderada pel pianista Agustí Fernandez. Totes dues propostes se sumen a la música de cambra, la simfònica i el jazz i al debut de sis solistes que actuaran per primera vegada amb l’OBC i la Banda Municipal de Barcelona.

El Servei Educatiu estrena tres concerts i un projecte que porta compositors a les aules

La temporada 2017-2018 el Servei Educatiu de L’Auditori estrena tres concerts i un nou projecte. Després de l’èxit de Somnis de Músic, torna a col·laborar amb la JONC per estrenar Zoom. Dies de músic sota la direcció del coreògraf Cesc Gelabert. Gelabert treballarà amb els alevins de la JONC durant tot un curs per desenvolupar aquest concert amb músiques de Britten, Stravinsky, Toldrà, Beethoven i Rameau que incorporaran una important presentació escènica. Sonets de joguina és una altra de les novetats de la temporada. Es tracta d’una proposta per a nens i nenes a partir d’1 any, en què s’ha demanat al compositor i músic Santi Careta que revisiti obres, escrites per a piano, que compositors de diverses èpoques i estils com Schumann, Mompou o Debussy han dedicat als nens.
Les propostes participatives del Servei Educatiu tenen també una novetat. Aquesta temporada s’estrenarà Vine a Cantar Rumba amb Los Sarandongos. Un taller concert que permet a les famílies assajar el repertori amb els integrants del grup i presentar-lo en concert amb ells i el suport d’una directora de cor
Un dels projectes més ambiciosos per a la propera temporada és Els compositors entren a l’aula que es desenvolupa amb les Sampler Sèries, en col·laboració amb l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. El projecte acosta la música contemporània a les escoles. Els alumnes, inspirant-se en algunes obres escollides, creen les seves pròpies peces que estrenaran a L’Auditori després de rebre la visita dels compositors a l’aula.
La Cantània, el projecte estrella del Servei Educatiu pel qual cada temporada passen 50.000 nens i nenes, anirà a càrrec del compositor Lluís Vidal i del dramaturg Sergi Belbel. La cantata porta per títol Partícules i és una història de la creació de l’univers. A L’Auditori se celebraran 34 concerts i a més el projecte s’exporta arreu de Catalunya, Espanya i internacionalment. L’any 2018 s’iniciarà Cantània a Madrid i a Portugal (Guimaraes).

La Banda Municipal de Barcelona s’endinsa en el repertori original per a banda
El gran repertori per a banda simfònica serà el protagonista de la temporada 17-18. Johan de Meij tornarà a col·laborar amb la Banda com a compositor i director i dedicarà un programa homenatge a Fellini. També destaca la presència del compositor Ferrer Ferran i la interpretació de la gegantina Simfonia de David Maslanka. José Rafael Pascual-Vilaplana serà el director d’aquest concert que uneix dalt de l’escenari la Banda Municipal i la banda de l’ESMUC.
Aquesta temporada la Banda Municipal de Barcelona s’acompanyarà de pianis¬tes destacats com Josep Colom, Marc Heredia i Pierre Réach, de solistes com Luís Gon¬zález, trompeta, el clarinet de l’OBC Josep Fus¬ter i la soprano Elena Copons, entre molts altres. La música del país estarà ben represen¬tada amb l’estrena del Trincameró de Joan Lluís Moraleda, una espectacular peça de lluïment per a tres tenores i banda, i l’estrena d’una obra del jove compositor Marc Migó. Al març la banda s’unirà a 250 veus per interpretar l’espectacular Magnificat de John Rutter en el marc de la Trobada de Corals Joves de Ca¬talunya. La Banda Municipal de Barcelona obrirà i tancarà la temporada homenatjant dos grans compositors americans: Gershwin i Bernstein. I els amants de la música de cinema gaudiran d’una selecció de bandes sonores de John Williams per a pel·lícules com Star Wars en un dels concerts extraordinaris d’aquest any. Una temporada liderada per la batuta del director titular de la formació, Salvador Brotons.

Sampler Sèries es consolida com la gran temporada estable de Barcelona de nova creació sonora
La programació 17-18 de les Sampler Sèries arrencarà amb un projecte compartit amb ESCENES. Es tracta d’una col·laboració del ballarí i coreògraf Albert Quesada i el compositor Octavi Rumbau. It’s time és el nom de l’encàrrec del projecte de cocreació que hauran treballat conjuntament durant més de dos anys. Una peça amb tres ballarins, trio de corda, percussió i electrònica que interpreten l’ensemble Funktion i Miquel Bernat, i que explora la percepció del temps a través de la conjunció entre la música i la dansa. Octavi Rumbau serà, a més, el compositor convidat de la temporada.
La col·laboració internacional d’aquesta temporada dedicarà un focus a Viena amb el debut a L’Auditori d’una de les millors orquestres de música contemporània del món: el Klangforum de Viena. La formació austríaca oferirà, sota la direcció d’Emilio Pomárico, una de les obres cabdals del canvi de segle: In Vain del compositor austríac G.F. Haas, estrenada i enregistrada pel propi Klangforum. El focus Viena es completarà amb el debut de l’ensemble Phace. Les Sampler Sèries oferiran molts més projectes al llarg de l’any, com l’estrena a Espanya de supercodex per a electrònica en directe i vídeo, de l’artista japonès Rioji Ikeda, la visita de Peter Evans en formació de trio, el concert monogràfic dedicat al compositor i artista sonor Alvin Lucier, l’encàrrec a Hèctor Parra que unirà l’Ensemble Intercontemporain amb l’OBC, o la col·laboració amb el Festival Sónar que formarà part de la celebració del 20è aniversari del Festival.

Amplificats i Escenes aposten per la creació i els encàrrecs amb projectes de producció pròpia
L’Auditori consolida les Jazz Sessions amb una programació estable que supera la vintena de concerts durant l’any. La temporada 17-18 es podran escoltar propostes que van del free jazz al jazz més tradicional, passant pel flamenc fusió. Dins les Jazz Sessions L’Auditori aposta per la nova creació i pels encàrrecs a través dels anomenats Revisitings que ofereixen una nova mirada al repertori clàssic o a enregistraments imprescindibles de la història de la música passant-los pel prisma del jazz. Aquest any protagonitzaran els Revisitings Toni Vaquer, Ramon Prats, Jordi Matas del grup Seward i Marco Mezquida. La temporada vinent L’Auditori col·laborarà amb alguns dels principals festivals de la ciutat.
Pel què fa a Escenes, la programació que posa en diàleg la música en directe amb les arts escèniques, la propera temporada s’han encarregat projectes a artistes com la performer i coreògrafa Sònia Gómez, el grup Astrio, els artistes de música tradicional Pau Puig i Pere Gumbau, la ballarina i coreògrafa Laly Ayguadé, Jordi Matas del grup Seward, el compositor Octavi Rumbau i el ballarí Albert Quesada, entre d’altres. Les programacions d’Amplificats i Escenes es presentaran en la seva totalitat a partir del setembre.

CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.