L’Auditori i l’OBC estrenen Confiants de Bernat Vivancos #TrobatAmbLaMúsica

Et presentem l’única obra per a gran orquestra encarregada, escrita i enregistrada durant el confinament. Aquest vídeo és un preludi de la nova temporada de L'Auditori, que et presentarem el proper 5 de juny. Segueix les nostres xarxes i no et perdis res!

Aquesta obra és un regal per a vosaltres i us volem fer arribar el missatge que la música seguirà sonant i que aviat intèrprets i públics ens podrem retrobar. Amb l'estrena de Confiants, fem un pas més en el nostre compromís amb la música de nova creació i amb els compositors del país. El vídeo ha estat realitzat per Marc Cuscó, d’Escafior Films.

Nota del compositor:
"En ple confinament he rebut l'encàrrec de L'Auditori per a compondre, en la major rapidesa possible, una obra per a gran orquestra, amb la finalitat de fer un video amb tots els músics tocant l'instrument des de casa. Proposta suggestiva, a nivell sonor digne d'orfebreria, on L'Auditori, un cop més, fa gala de la seva aposta per a la nova creació, deixant de banda el món musical virtual amb propostes fàcils i poc innovadores. Presentar una obra estrena en aquest format és una proposta fins avui inaudita a L'Auditori.
Per dur-ho a terme, de seguida vaig tenir en compte la massa orquestral, la suma d'instruments de l'orquestra que s'anirien agrupant al llarg de l'obra, a fi de poder percebre des de la individualitat fins al gran conjunt. De curta durada (3 minuts), i responent a les necessitats del projecte: efectiva, dinàmica, amb un treball solístic, cambrístic i orquestral, amb moltes capes sonores, i, evidentment, sense traïr el meu estil compositiu. Una partitura gegant, per a 70 músics amb 51 veus independents, on el treball textural es multiplica, fins a un tutti agermanat: de l'interior de les cases a l'exterior de les terrasses i balcons, de la trompeta solista a la gran família, uns músics, confinats, però sobretot, "Confiants", que surten a l'exterior per tocar per a la seva ciutat."
Bernat Vivancos