COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 2 de febrer 2021

L'Auditori de Barcelona fa un pas endavant en el seu projecte d'accessibilitat i instal·la dues àrees relax

Els espais, ubicats a la Sala 1 Pau Casals i a la Sala 2 Oriol Martorell, han estat possibles gràcies al projecte europeu d’accessibilitat POCTEFA.
El projecte social Un matí d'orquestra se suma a aquesta subvenció i ofereix la seva activitat en streaming a aquelles col·lectius amb restriccions de mobilitat.

L'Auditori de Barcelona fa un pas endavant en el seu projecte d'accessibilitat i instal·la dues àrees relax

L'Auditori de Barcelona compta des d'aquest mes de gener amb dues àrees relax a les seves instalacions. Situades al primer pis del Foyer de la Sala 1 Pau Casals i al corredor d'accés de la Sala 2 Oriol Martorell, es tracta de dues zones de confort amb sofàs i seients còmodes que permeten entrar i sortir dels concerts a persones amb necessitats especials, com persones amb autisme, Alzheimer, angoixa o mares en període d'alletament, entre altres.

La creació d'aquests punts, que s'emmarca dins de la gran aposta per l'accessibilitat que està duent a terme L'Auditori de Barcelona, ha estat possible gràcies al programa europeu POCTEFA i ha estat cofinançat pel Fondo Europeo de Desarrollo Regional. L’objectiu general de POCTEFA ARTIS és facilitar als grups de població amb més risc d’exclusió, ja sigui per motius socials o sanitaris, l’accés a espais i equipaments culturals i a les seves activitats.

En aquest sentit, un dels projectes socials més destacats de L'Auditori de Barcelona, Un matí d'orquestra, també ha rebut aquesta subvenció europea, gràcies a la qual pot oferir la seva activitat en streaming a aquelles persones amb restriccions de mobilitat. Un matí d'orquestra, organitzat per L'Auditori i Apropa Cultura, és un projecte que consisteix en que grups de persones amb Alzheimer, discapacitat intel·lectual i amb problemes de salut mental assisteixen a un assaig de l'OBC i després fan una trobada amb músics de l'orquestra o estudiants de l'ESMUC, que toquen obres especialment per a ells.

Per tal que aquelles persones que no poden assistir presencialment a L'Auditori per fer aquesta activitat puguin seguir participant-hi, s'han realitzat una sèrie de vídeos en què diferents músics de l'OBC interpreten peces i els fan una petita explicació, mentre el musicoterpeuta dirigeix tota l'activitat.

Anar al principi