COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

21 de juliol 2020

L'Auditori de Barcelona inaugura la temporada amb la primera Biennal Internacional de Quartets

El Quartet Casals encapçala una proposta en la qual gaudirem de grups consagrats i emergents. Durant quatre dies sonaran 20 obres en 8 concerts que posaran l’atenció en la música de Haydn, les estrenes mundials i el patrimoni musical català. Del 24 al 26 de juliol es posaran a la venda 450 entrades a 5 euros perquè tothom pugui gaudir del projecte inaugural de L’Auditori de Barcelona.

L'Auditori de Barcelona inaugura la temporada amb la primera Biennal Internacional de Quartets

La temporada 2020_2021 de L’Auditori de Barcelona començarà amb la primera Biennal Internacional de Quartets de Barcelona, que es desenvoluparà entre el 17 i el 20 de setembre. Una iniciativa del Quartet Casals cocomissariada amb L’Auditori de Barcelona i amb el patrocini del Departament de Cultura i de la Diputació de Barcelona. Hi col·laboren l'Institut Català de les Empreses Culturals, l’Institut Ramon Llull i l’Atlàntida de Vic.

La Biennal Internacional de Quartets consistirà en una trobada de quatre dies amb algunes de les formacions més destacades de l’actualitat. Els quartets Casals, Artemis, Diotima, Modigliani, Marmen, Cosmos i Dalia se sumen a una programació que reivindicarà a Franz Joseph Haydn com un dels pilars fonamentals del gènere, però que també comptarà amb la presència de compositors consagrats com Ludwig van Beethoven, Claude Debussy o Dmitri Xostakóvitx.

La proposta que presenta L’Auditori de Barcelona oferirà 8 concerts, quatre al matí i quatre al vespre, amb 20 obres per a quartet de corda interpretades per 6 formacions diferents i entre les que hi haurà dues estrenes mundials i una estrena nacional. Els concerts matinals es faran a la Sala 4 Alicia de Larrocha i tindran els quartets de Haydn com a protagonistes absoluts, mentre que els vespertins seran a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona.


Estrenes mundials i patrimoni musical català
La temporada 2020_2021 de L’Auditori de Barcelona dona el tret de sortida a un nou projecte artístic de tres anys que començarà explorant el concepte de La Creació des de perspectives diferents. Dintre d’aquest gran viatge hi haurà un espai important pels encàrrecs de noves obres i la interpretació del patrimoni musical català. En aquest sentit, la Biennal comptarà amb algunes estrenes absolutes i nacionals, algunes d’elles inspirades en obres passades. De Luis Codera Puzo el Quatour Diotima farà l’estrena mundial de Code is poetry. També el Dalia Quartet oferirà la primera audició del Quartet de corda núm. 8 sobre un tema de Cristóbal de Morales de Josep Soler. En la mateixa línia, l’Artemis Quartett farà l’estrena nacional d’una nova obra de Petris Vasks.

El patrimoni musical català estarà també molt present amb la música d’alguns dels nostres autors més representatius, com Robert Gerhard, de qui enguany es commemora el 50è aniversari de la seva mort, o Jordi Cervelló, a més del ja esmentat Josep Soler. La nova generació de creadors catalans estarà representada per una de les nostres creadores més internacionals: la compositora Raquel García-Tomás.


450 localitats a 5 euros del 24 al 26 de juliol
Les entrades per al projecte inaugural de la temporada 2020_2021 de L’Auditori es posaran a la venda el proper 24 de juliol en una acció molt especial. Durant 72 h s’ofertaran 450 localitats a 5€ per als diferents concerts de la Biennal.
Els concerts es faran seguint les mesures de seguretat establertes. El públic haurà de portar posada la mascareta en tot moment, tant per accedir a l’edifici com durant el concert. A més, la distància entre persones haurà d’estar d’acord amb el que indiquen les autoritats sanitàries i l’ús de l’ascensor es limitarà a una persona. Tampoc es donaran programes de mà o fulletons, que es podran consultar al web, ni estarà habilitat el servei de guarda-roba. Els concerts es faran sense pausa.

L'Auditori de Barcelona posarà a l’abast del públic dispensadors de gel hidroalcohòlic i els accessos tant d’entrada com de sortida es faran de manera esglaonada.

*Podeu consultar la programació detallada de cada concert aquí

Anar al principi