L’Auditori de Barcelona presenta la Temporada de Primavera amb un nou festival i grans figures del panorama nacional i internacional

24-Feb-2021 – Aleix Palau

  • Yuja Wang, Dorothea Röschmann, Ian Bostridge, Sheku Kanneh-Mason, Daniel Hope, Jordi Savall, Andreas Ottensammer i Andrea Marcon destaquen entre els solistes i batutes convidades que conformaran els més de 50 concerts que veurem entre l’abril i el juliol.


  • El Festival Mozart Nits d’Estiu celebrarà la seva primera edició amb tres concerts a la ciutat de Barcelona.


  • El Festival Llums d’Antiga es consolida amb cinc concerts a la Capella de Santa Àgata i al Monestir de Sant Pau del Camp.


  • Les directores Marta Gardolińska, Ruth Reinhardt, Anja Bihlmaier, Shi-Yeon Sung i Laurence Equilbey es posaran al capdavant de l’OBC.


  • L’Auditori rebrà la Royal Concertgebouvw amb la direcció de Paavo Jarvi i l’Orquestra Simfònica de Tòquio amb la direcció de Jonathan Nott.


  • Marina Herlop, Tanit Plana i Alba Pujol protagonitzen el cicle Escenes, que se celebrarà aquest estiu amb el focus posat en les dones i la creació

.

DE WANG A SAARIAHO: GRANS SOLISTES, ORQUESTRES, BATUTES I COMPOSITORS

La Temporada de Primavera de L’Auditori de Barcelona tindrà especial rellevància per un seguit de projectes simfònics d’alta volada. Per una banda, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya presentarà vuit programes amb solistes tan destacats com els violinistes Viktoria Mullova i Daniel Hope, les germanes Kristine i Margarita Balanas, l’oboista Ramón Ortega Quero i les veus de la soprano Dorothea Röschmann, el tenor Ian Bostridge, la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera i la contralt Anna Larsson.

A més, destaca la presència de cinc directores que estan revolucionant el panorama internacional i que es posaran per primera vegada al capdavant de l’OBC: Marta Gardolińska, Ruth Reinhardt, Anja Bihlmaier, Shi-Yeon Sung i Laurence Equilbey.

Respecte al repertori, i sempre al voltant de la idea de la creació, tema principal de la temporada, val la pena destacar algunes autèntiques obres mestres com El Corn Màgic de la Joventut, de Mahler, que cantaran Bostridge i Röschmann amb l’OBC, Rendering de Luciano Berio, que és una reconstrucció de la darrera simfonia de Schubert, la Fantasia sobre un tema de Thomas Tallis, de Vaughan Williams, els Gurre-Lieder de Schoenberg en la veu de Nancy Fabiola Herrera i la direcció de Vassily Petrenko o la Simfonia “La Reforma” de Mendelssohn. A més, cal destacar la interpretació d’obres com Forty Hearbeats de Kaija Saariaho, els Wesendonck Lieder de Wagner o el Concert per a violí de Sibelius. Tot plegat amb l’estrena mundial d’una obra de Cassandra Miller, compositora convidada de la temporada, i la vista posada en valor del patrimoni musical català, amb la participació en dos concerts del Festival Robert Gerhard que es farà a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

En l’àmbit de les grans orquestres internacionals que cada any visiten L’Auditori de Barcelona, cal destacar la Royal Concertgebouw amb l’extraordinària pianista Yuja Wang i la direcció de Paavo Jarvi, que interpretaran el Primer concert per a piano de Brahms. Aquest concert està coproduït amb Bcn Clàssics. Per altra banda, de la mà d’Ibercàmera tindrem l’Orquestra Simfònica de Tòquio, dirigida per Jonathan Nott, que faran brillar la Simfonia “Tràgica” de Mahler.

La Banda Municipal rebrà la visita de Franco Cesarini, un dels compositors i directors més importants del panorama actual a qui la Banda dedica el Retrat d’Artista d’aquesta temporada. Una oportunitat excepcional per gaudir d’aquesta gran figura del món bandístic, que a més dirigirà l’estrena d’una obra que li ha encarregat L’Auditori de Barcelona. A més, durant la Temporada de Primavera la Banda Municipal interpretarà una obra tan colossal com és La création du Monde de Darius Milhaud.



NEIX EL FESTIVAL MOZART NITS D’ESTIU
Una de les novetats d’aquesta temporada és el naixement del festival Mozart Nits d’Estiu. Aquesta serà una ocasió única per explorar, de la mà de l’OBC, l’obra del compositor de Salzburg i els seus contemporanis a través d’alguns dels artistes més destacats de l’actualitat i en tres ubicacions diferents de la ciutat de Barcelona: L’Auditori de Barcelona, el Saló del Tinell i el Palau de la Música Catalana.

D’aquesta manera, anirem des dels nostres mestres de la simfonia, com són Carles Baguer i Ferran Sor, a Haydn, passant per l’extraordinària compositora romàntica Louise Farrenc de la mà dels directors Andrea Marcon, Jonathan Coehn i Laurence Equilbey i els solistes Andreas Ottensammer, Albert Cano i Veronika Eberle.

El Festival Mozart Nits d’Estiu el formaran quatre concerts entre el 30 de juny i el 15 de juliol.



ESCENES: DONES I CREACIÓ
Escenes, la proposta més interdisciplinar de L’Auditori de Barcelona, planteja una mirada a la creació i la fertilitat des d’una perspectiva femenina. D’aquesta manera, presenta un relat artístic inspirat en la dona i la creació i convida a tres creadores que, a través de la música, el teatre, l’art i la fotografia, ens proposen tres espectacles encarregats per L’Auditori i que es podran veure els mesos de juny i juliol en coproducció amb el Festival Grec.

Una de les encarregades serà Alba Pujol, actriu i professional escènica que investigarà l’espai de la pulsió poètica, simbòlica i metafòrica; sumant a la seva proposta oral diferents veus que connectaran la música, el vers i la dramatúrgia.

D’altra banda, l’artista i fotògrafa Tanit Plana ens farà reflexionar sobre el part com a l’inici de tot i també com a frontera entre la vida i la mort.

La tercera artista serà Marina Herlop, compositora i pianista fascinada per l’agitació que provoca la música dins l’ànima, proposarà erigir una arquitectura conceptual i musical prenent el procés creatiu en si mateix com a fonament.



EL FESTIVAL LLUMS D’ANTIGA, UN IMPRESCINDIBLE A LA CIUTAT DE BARCELONA
Amb només dues edicions realitzades, el Festival Llums d’Antiga s’ha convertit ja en una cita de referència a Barcelona. El tercer festival explora novament les músiques medievals, renaixentistes i barroques i les porta a dos espais insòlits de la ciutat com són la Capella de Santa Àgata i el Monestir de Sant Pau del Camp. Dos recintes històrics clau que destaquen per la seva bellesa monumental i per una acústica que fa òptima l’escolta d’aquestes músiques.

La present edició del Festival Llums d’Antiga, que a partir d’ara se celebrarà a la primavera en comptes de a l’hivern, posarà en valor l’obra de compositores dels segles XVII i XVIII, algunes de cèlebres com Francesca Caccini, Elisabeth Jacquet de la Guerre o Barbara Strozzi, i altres encara menys conegudes, com és el cas d’Isabella Leonarda.

El Festival el formaran cinc concerts amb algunes de les formacions més interessants del panorama nacional i internacional. És el cas del cèlebre Ensemble Gilles Binchois, que interpretaran unes obres tan nostres com són les Misses de Barcelona i d’Apt. Nevermind, formació amb quatre joves asos del barroc francès (Anna Besson, Louis Creac’h, Robin Pharo i Jean Rondeau), ens faran vibrar interpretant música de cambra del seu país i presentaran una obra d’estrena del compositor Philppe Hersant.

Els Hathor Consort i la soprano Dorothee Mields reviuran la música d’algunes de les compositores que hem anomenat, mentre que el conjunt català Qvinta Essençia i la reconeguda soprano Roberta Invernizzi, donaran llum a música sacra escrita per Leonarda. El Festival es completarà amb el Cor Cererols i la interpretació d’obres d’alguns dels pilars de l’escola montserratina, com Cererols, Marc i Ferrer.



LA MILLOR MÚSICA ANTIGA I DE CAMBRA A L’AUDITORI
A més de la proposta especial del Festival Llums d’Antiga, L’Auditori de Barcelona ha programat altres concerts de Música Antiga a la seves sales durant la Temporada de Primavera, així com concerts de música de cambra, on cal destacar la gran presència de talent local.

En el marc de l’Antiga, els dos concerts que es faran en els propers mesos tindran a Johann Sebastian Bach com a protagonista. Per una banda, Jordi Savall, després del seu exitós retorn a L’Auditori de Barcelona el passat mes de desembre, puja de nou a l’escenari de la Sala 1 Pau Casals per dirigir un dels pilars de la música occidental, la Missa en Si menor de la mà de les seves formacions, Le Concert des Nations i La Capella Reial de Catalunya.

Per l’altra, L’Auditori manté el seu compromís amb el Festival Bachcelona i oferirà cantantes del mestre d’Eisenach amb els solistes de la Beca Bach-Fundació Salvat i el Bachcelona Consort.

Respecte a la cambra, el genial violoncel·lista Sheku Kanneh-Mason, una de les figures emergents més conegudes de l’actualitat, torna a L’Auditori de Barcelona acompanyat al piano per la seva germana Isata Kanneh-Mason. Presentaran obres de Beethoven, Bridge i Britten.

Rebrem també al Trio Fortuny, amb Joel Bardolet al violí, Pau Codina al violoncel i Marc Heredia al piano, interpretaran obres de Pärt, Sorensen, Bloch i Mendelssohn. I el tenor Roger Padullés farà la integral de cançons de Juli Garreta amb Francisco Poyato al piano.



CREACIÓ AVANTGUARDISTA I SESSIONS
Les Samples Sèries, el cicle de concerts dedicat a la creació més trencadora dels segles XX i XXI, ofereix durant la Temporada de Primavera un concert dedicat al compositor Karlhein Stockhausen, una de les figures més rupturistes del segle XX. El concert arriba de la mà de Frames Percussion i de Lluïsa Espigolé, una de les pianistes més valorades a nivell europeu en la interpretació de música contemporània. Aquest cicle és possible gràcies al patrocini de la Fundació Banc Sabadell.

Respecte a les Sessions, cal destacar el concert de la cantaora Alba Molina i Joselito Acedo, on s’explora el flamenc apropant-lo a sonoritats provinents del rock i la psicodèlia.

També rebrem l’ESMUC Big Band i l’Álvaro Torres Trio amb el saxofonista Philipp Gropper.



ULLSCLUCS, EL NOU ESPECTACLE FAMILIAR
El nou espectacle familiar i escolar de L’Auditori de Barcelona és Ullsclucs, una proposta que recupera músiques tradicionals a partir del llegat de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, institució històrica de la que se celebrarà el centenari de la seva fundació al llarg del 2022.

Pensat per infants que tinguin a partir de 2 anys, la proposta es planteja com una passejada. Es convida a l’oient a tancar els ulls i escoltar els sons i sorolls del seu voltant, sons que generen músiques, que són les que formen aquest repertori. En aquest sentit, als àudios hi ha un munt de gravacions de camp, com passes al bosc, fulles, ocells, sons del mar o sons de ramats pasturant.

Per tal d’apropar el llenguatge d’aquesta música al públic actual, tant els arranjaments com la instrumentació barregen l’element tradicional amb efectes tan contemporanis com els sintetitzadors. La recerca musical i els arranjaments han anat a càrrec d’Arnau Obiols. Aquest espectacle s’ha fet en coproducció amb la Fira Mediterrània.

A més, enguany se celebrarà una nova edició de Cantània, on escoles d’arreu interpretaran l’obra Virtual amb música d’Òscar Peñarroya i lletres de Cèsar Aparício.

Al juliol serà el torn dels adults amb el Cantagran, en què corals de gent gran de Catalunya es reuniran a L’Auditori de Barcelona per interpretar la cantata El cafè de la vida, encàrrec de L’Auditori al compositor Josep Ollé.



L’AUDITORI DIGITAL, ARA EN 4K
Una de les grans apostes que ha fet L’Auditori de Barcelona en aquest curs 2020-21 ha estat el desenvolupament i posada en marxa de L’Auditori Digital, gràcies al qual L’Auditori ha entrat a les cases de milers de persones d’arreu del món.

L’Auditori Digital no deixa de créixer i durant la Temporada de Primavera podrem veure una desena de concerts en live streaming, que se sumen a la cinquantena que ja estan disponibles a la plataforma. A més, a partir del març les emissions es faran en 4k, de manera que la qualitat de la imatge serà encara millor i els especatdors podran gaudir de molts més detalls.

De forma paral·lela, L’Auditori de Barcelona crea la nova subscripció anual per només 49 €.



ABONAMENTS DE PRIMAVERA
Per tal de fer-los més accessibles, L’Auditori de Barcelona ha preparat un abonament de primavera per a l’OBC que permet fer una tria a la carta de concerts. D’aquesta manera, per la compra d’entrades per a 3 concerts s’aplicarà un descompte del 25%, mentre que per la compra de localitats per a cinc concerts hi haurà un descompte del 30% sobre el preu total.

De la mateixa manera, s’ha creat un abonament per els concerts de la Banda Municipal que ofereix un descompte del 20% per la compra de quatre o més concerts de la Temporada de Primavera.



Descarrega aquí les imatges dels artistes de la Temporada de Primavera

Descarrega aquí l’Agenda de la Temporada de Primavera

CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.