COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 17 d'octubre 2017

L’Auditori aposta pel lied en la seva temporada de Cambra

El nou cicle de lied, organitzat conjuntament amb l’Associació Franz Schubert i el Centro Nacional de Difusión Musical, portarà joves talents internacionals a L’Auditori

La temporada de Música de Cambra de L’Auditori inicia enguany una nova aventura en col·laboració amb l’Associació Franz Schubert, organitzadors de la Schubertiada de Vilabertran, i el Centro Nacional de Difusión Musical (CNDM, unitat dependent de l´INAEM, Ministerio de Educación, Cultura y Deporte). Es tracta d’un cicle dedicat al lied amb quatre concerts anuals que repassaran durant les properes tres temporades els millors lieder de Schubert. Els concerts presentaran joves internacionals de gran talent, que han estat reconeguts amb els premis més prestigiosos.
Aquest és el cas, per exemple d’Ilker Arcayürek, el tenor que donarà el tret de sortida al cicle el proper 25 d’octubre, reconegut amb el Concurs de Lied de Stuttgart de 2016. A L’Auditori Arcayürek estarà acompanyat de Simon Lepper al piano. La selecció de lieder d’aquest primer recital és una finestra que permet descobrir alguns trets de l’obra del compositor que s’aniran desenvolupant i ampliant a la resta de concerts. El recorregut musical comença el 1814, l’any que es pot considerar l’inici de la carrera de Franz Schubert, i ens porta, pràcticament any per any, fins al 1828, l’any de la seva mort prematura als trenta-un anys.
La segona cita del cicle arribarà el 20 de desembre. En aquest segon concert, el jove baríton Samuel Hasselhorn, guardonat als concursos de lied de Stuttgart i del Wigmore Hall, oferirà la seva interpretació al costat de la pianista Renate Rohlfing. Entre els lieder que es podran escoltar, hi ha An Silvia, Der Wanderer o Willkommen und Abschied. Un concert en què els amants d’aquest gènere tan singular com delicat podran gaudir de cançons ben conegudes al costat d’altres poc freqüents de qui va saber unir literatura i música d’una manera inigualable.

Al febrer (11/02) el cicle de lied situarà el talent català en majúscules al centre de l’escenari de L’Auditori. Heimliches Lieben, Im Frühling o Du bist die Ruh són alguns dels títols que interpretaran el jove baríton català Josep Ramon Olivé i el pianista Francisco Poyato. Olivé ha estat guanyador del primer premi i del premi del públic de la Händel Competition de Londres, i recentment ha guanyat la Gold Medal de la Guildhall School of Music and Drama de Londres.
La primera edició del cicle es clourà el 14 de març. En aquest concert, la soprano suïssa Franziska Heinzen, juntament amb el pianista Benjamin Mead, oferiran Gretchen am Spinnrade, Ganymed i Erster Verlust, entre altres grans lieder de Schubert. Al costat d’obres mestres, la voluntat d’aquests concerts és permetre al públic anar descobrint altres composicions que, malgrat no ser tan conegudes, mereixen ser interpretades en un cicle que fa possible la descoberta dels millors lieder de Schubert.

En coproducció amb: