Notícies

Lisi Andrés | 23 novembre 2016

La violinista Baiba Skride debuta aquest cap de setmana amb l’OBC

Junichi Hirokami dirigirà el Concert per a violí de Brahms i Vida d’heroi de Strauss

Baiba Skride, considerada la violinista més brillant del moment, tocarà per primera vegada amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya aquest cap de setmana a L’Auditori. Ho farà interpretant el Concert per a violí de Brahms, qualificat a l’època com “un concert contra el violí” per la quantitat de dificultats que plantejava al solista. Amb el temps aquest concert s’ha convertit en un dels més valorats pel públic i pels violinistes.

El concert d’aquest cap de setmana de l’OBC estarà dirigit pel japonès Junichi Hirokami qui, a més de dirigir Brahms, portarà la batuta de l’últim gran poema simfònic del Romanticisme, Vida d’heroi de Strauss, amb el qual el compositor alemany va obtenir un dels èxits més inqüestionables de la història de la música: un repàs dels diferents moments de la vida, amb amor, desamor, lluita i pau, construït amb una orquestra amb més de cent músics.

En aquest debut de la violinista letona a L’Auditori, Skride presentarà el seu Stradivarius ex-Baron Feilitzsch del 1734, amb menys cos i contundència que el seu anterior company (un Stradivarius Wilhelmj del 1726), però que li permet aconseguir uns matisos tímbrics abans impensables. La precisió tècnica de la solista li serà d’una gran ajuda per abordar aquest concert.

Per als que vulgueu conèixer amb més detall Vida d’heroi de Strauss, aquest dissabte a les 18:00 hores, abans del concert de l’OBC, Isaber Ferrer, doctora en musicologia, educadora social i professora al Taller de Músics Escola Superior, ens parlarà d’un dels èxits més notables de la història de la música.