COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

10 de març 2011

La música religiosa dels Germans Pla arriba a L’Atlàntida de la mà del Centre Robert Gerhard

El Centre Robert Gerhard (C_RG) presenta l’Orquestra Barroca Catalana en un concert el proper 13 de març a les 18:00h a la Sala Joaquim Maideu del teatre L’Atlàntida de Vic. Es tracta de la Integral de la música religiosa per a veu solista i orquestra dels germans Pla, un projecte que mostra l’aposta contundent del C_RG per comprendre el patrimoni musical com una tasca de servei públic en la voluntat estratègica de presentar el patrimoni nacional propi a la ciutadania.

Els germans Joan Baptista i Josep Pla van ser dos dels instrumentistes de vent i compositors més apreciats pels cercles musicals europeus de la segona meitat del segle XVIII. Amb orígens que alguns musicòlegs han situat a Vic i/o a Balaguer, un dels aspectes més oblidats dels seus catàlegs, és, els nostres dies, el de la seva música religiosa. En aquest concert, podrem escoltar un Stabat Mater de Josep Pla dedicat al Comte de Peñaflorida i de Manuel Pla, germà dels dos germans abans esmentats, el Salve Regina en sol menor per a baix, cordes i baix continu.

Aquest concert forma part del II Cicle de Concerts Centre Robert Gerhard 2010-2011 que enguany està desplegant les seves activitats a les poblacions de Barcelona, Valls, Cardona i Vic. Amb la promoció i difusió del patrimoni musical català, el C_RGvol ajudar a conèixer, reconèixer i prestigiar l’important patrimoni musical que ens han llegat al llarg de la història una quantitat considerable de compositors de Catalunya i d’altres zones de parla catalana.

Diumenge 13 de març de 2011/ 18:00h
L’ATLÀNTIDA, CENTRE D’ARTS ESCÈNIQUES D’OSONA

ORQUESTRA BARROCA CATALANA
Raquel Andueza soprano
Pau Bordasbaix
Olivia Centurioniconcertino directora

Programa:
MANUEL PLA(atrib.) Obertura en fa major
MANUEL PLA (???-1766) Salve Regina en sol menor
JOSEP PLA(1728-1762) Stabat Mater en mi bemoll major

Anar al principi