COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

17 de juliol 2012

La música de cobla present a la temporada 2012-2013 de L'Auditori

La temporada 2012-2013 de L'Auditori acollirà 7 concerts que tindran la cobla com a protagonista. “Cobla a L’Auditori”, en col•laboració amb la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat, comptarà amb les ja habituals cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, cobla Mediterrània i cobla La Principal de la Bisbal, i incorpora de nou la cobla Marinada de Badalona, la cobla de Cambra de Catalunya i la cobla Ciutat de Girona.

“Cobla a L’Auditori” començarà el 6 d'octubre vinent amb “Les grans commemoracions de 2012” amb la cobla Sant Jordi sota la direcció de Salvador Mas i en el qual es donarà a conèixer l'enregistrament recent de la integral per a cobla d'Eduard Toldrà (Columna Música), així com obres de Xavier Montsalvatge, Manuel Oltra i Ricard Lamote de Grignon, entre altres.

El 17 de novembre serà el torn del Memorial Joaquim Serra, que enguany programarà la Introducció i dansa de Joaquim Serra de nou amb la Sant Jordi, la cobla Mediterrània i la cobla de Cambra de Catalunya i estrenarà una obra del compositor Mauricio Villavecchia. El 21 de desembre 'Bou revisited: la música de Vicenç Bou' de la cobla Marinada de Badalona sumarà les percussions ètniques de Luis Chacón a la música d'arrel més popular sota la direcció d'Esteve Molero.

Els concerts es reprendran el 18 de gener de 2013 per acollir una nova experimentació a partir de l'àlbum Coblism del DJ, intèrpret i productor musical Raph Dumas. Coblism és la lectura personal de Raph Dumas del so de la cobla, des de la perspectiva d’un DJ actual.

El cinquè concert, que tindrà lloc el 16 de febrer dins de la programació del festival Tradicionàrius, donarà a conèixer la fusió del conjunt KaulaKau amb la cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. Una barreja d’estils musicals: cobla, folk, clàssica, jazz, rock, experimental...

La Principal de la Bisbal donarà el tret de sortida als actes de celebració del seu 125è aniversari al març amb un gran concert a la Sala Pau Casals que inclourà obres d'estrena de Francesc Cassú i Marc Timón. Per últim, la cobla Ciutat de Girona tancarà la temporada el 20 d'abril juntament amb el pianista Albert Guinovart.