LA FOGUERA DE LES VANITATS

ENSEMBLE O VOS OMNES

  • 4 de febrer 2020
  • 28 €
  • Sala 2 Oriol Martorell
  • Llums d'Antiga

Intèrprets

O Vos Omnes
Òscar Prats "Titus", percussió
Xavier Pastrana, direcció
Iban Beltran, direcció escènica

Repertori

Cants de carnaval i laudes d’ H. ISAAC, LORENZO DE MÈDICI, G. SAVONAROLA, F.CIONI. Música de W. BYRD i O. DI LASSO a partir de la meditació sobre el salm 50 de G. Savonarola. J. DESPREZ: In te domine speravi

L’Ensemble O Vos Omnes inaugura el festival Llums d’Antiga 2020 amb un programa entorn la figura del monjo dominic Girolamo Savonarola a la Florència dels Mèdici.

XERRADA PRÈVIA

XERRADA PRÈVIA

Dimarts 4 de febrer a les 19 h

FESTIVAL BEETHOVEN250

FESTIVAL BEETHOVEN250

© Fèlix Serrano

Programa

L’Ensemble O Vos Omnes presenta al primer concert del festival Llums d’Antiga un abans i un després del monjo dominic Girolamo Savonarola a la Florència dels Mèdici. Des de l’església de Sant Marc, Savonarola va predicar amb vehemència i va criticar durament la corrupció dels governants, el luxe dels rics i els pecats de l’Església.
La Florència d’abans de l’arribada del monjo era una ciutat on les músiques per als carnavals i els cants més descarats i atrevits eren part indispensable de les festes als palaus florentins. Amb la rígida doctrina de Savonarola i la seva influència, a Florència es van prohibir totes aquestes manifestacions festives i les cançons van ser substituïdes per laudes i motets de contingut religiós.
El seu poder va acabar amb els Mèdici, tal i com es va representar a La foguera de les vanitats, on es van cremar vestits i maquillatge, miralls i pintures, llibres, partitures i instruments. Finalment, el monjo va atacar el Papa Alexandre VI i en la lluita contra els Borja va trobar la seva fi: va rebre l’excomunió, va ser torturat i condemnat a mort, víctima del mateix foc que havia atiat.

També et pot interessar

GRAINDELAVOIX
Llums d'Antiga

GRAINDELAVOIX

MONSTERS OF EARLY MUSIC

Representacions:
6 de febrer 2020
Lloc:
Basílica de Santa Maria del Pi
EL GRAN TEATRO DEL MUNDO
Llums d'Antiga

EL GRAN TEATRO DEL MUNDO

LA VIDA ES SUEÑO

Representacions:
9 de febrer 2020
Lloc:
Capella de Santa Àgata
JUSTIN TAYLOR
Llums d'Antiga

JUSTIN TAYLOR

PARE SOLER, SCARLATTI I LIGETI

Representacions:
11 de febrer 2020
Lloc:
Capella de Santa Àgata