COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 27 d'abril 2020

La Banda preestrena el seu primer àlbum digital amb un streaming per Facebook d'El cant dels ocells

El proper dimecres 29 d'abril a les 20.15 h, després dels aplaudiments, al Facebook de L'Auditori. El nou disc posa en valor l'obra per a banda dels compositors barcelonins Carles Suriñach i Miquel Asins Arbó.

La Banda preestrena el seu primer àlbum digital amb un streaming per Facebook d'El cant dels ocells

La Banda Municipal de Barcelona preestrena aquest dimecres 29 d'abril el seu darrer treball discogràfic amb un arranjament del tradicional El cant dels ocells, obra que forma part de les Vuit cançons populars catalanes de Miquel Asins Arbó. L'estrena serà un streaming a través del Facebook de L'Auditori i es farà també de forma simultània al Facebook de Catalunya Música. Serà a les 20:15 h, després dels aplaudiments, com a homenatge a totes les persones que estan patint a causa del coronavirus.

El disc de la Banda, que està dirigit pel seu director titular, José-Rafael Pascual Vilaplana, forma part del nou segell discogràfic que està impulsant L'Auditori i estarà online en les properes setmanes. Es tracta per tant d'un àlbum digital i recollirà obres per a banda dels compositors barcelonins Carles Suriñach (1915-1997) i Miquel Asins Arbó (1916-1996), dos músics contemporanis barcelonins que mai van coincidir però que van forjar les seves carreres més enllà de la seva ciutat natal.

En paraules de José-Rafael Pascual Vilaplana:

Barcelona va veure nàixer amb poc temps de diferència, dos compositors rellevants en la vida dels quals, tot i no tenir cap relació entre ells, hi trobem molts llocs comuns en el seu corpus artístic, amb una estètica molt propera tot i desenvolupar estils molt personals. Aquests dos creadors musicals, a més a més, coincideixen en dedicar part de la seua valuosa producció al món de les bandes de música, les orquestres de vent i percussió a les quals han sabut extraure el seu potencial tímbric i han sabut situar-les al lloc natural d’igualtat que li correspon al conreu de l’art musical contemporani. Amb aquesta gravació, la Banda Municipal de Barcelona vol retre merescut homenatge a dos artistes que des de Barcelona exportaren el seu art a diversos indrets i amb diferents propostes tot emprant com a vehicle de difusió i creació a la banda de música.

Anar al principi