Notícies

Lisi Andrés | 18 novembre 2016

La Banda Municipal estrena “B-Side Concert” de Luís Serrano Alarcón

Diumenge la Banda Municipal de Barcelona protagonitza l’estrena a Europa del concert “B-Side” en el qual Luis Serrano Alarcón fusiona la banda simfònica amb un quartet de rock.

La Banda Municipal de Barcelona, que aquest 2016 compleix 130 anys, continua amb la programació estable a L’Auditori, on des de fa 9 anys combina la interpretació de repertori tradicional amb la recerca de noves col•laboracions i sonoritats. El pròxim diumenge 20 de novembre, el seu director titular, Salvador Brotons, cedeix la batuta al prestigiós director i compositor valencià Luís Serrano Alarcón, que condueix la banda en un original concert, en què els vents i les percussions del conjunt es mesclen amb un grup de rock, format per Adrià Plana, a la guitarra, Ismael Alcina, al contrabaix, Joan Vidal, a la bateria, i Nèstor Giménez, als teclats.
El programa de Banda & Rock inclou tres de les últimes composicions per a banda del mateix Luís Serrano: Cocochin, moviment de la tercera part de la seva trilogia sobre Marco Polo, del 2013, i B-Side Concerto i Three Sketches for Wind, ambdues del 2014. El programa es completa amb l’adaptació de dues obres per a orquestra de la dècada del 1990, Niagara Falls i Ghost Train, amb partitures dels estatunidencs Michael Daugherty i Eric Whitacre