COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

15 de gener 2010

La Banda Municipal enceta el 2010 amb una estrena de Taverna-Bech

El programa que la Banda Municipal de Barcelona oferirà el 24 de gener a les 11:30h a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori un concert excepcional en el qual s’estrenarà l’obra Caprici núm.2 per a piano i vents, del compositor Taverna-Bech.

El reconegut compositor català va escriure aquesta obra a mitjans del 2008 i tal com ell mateix afirma “és una sort que amb tants pocs dies al calaix, ja tingui data d’estrena”. L’obra consta de tres moviments i està plena de motius populars, però no apareixen de forma evident sinó que s’amaguen en el gruix sonor de l’obra. Més que una obra per a banda (no ha utilitzat el saxo), ha fet una obra per a vents simfònics am piano solista. Jordi Vilaprinyó serà el pianista que estrenarà l’obra de Taverna-Bech, com també va fer l’any 1996 amb una altra obra seva, Concert per a piano i orquestra “Auguris”.

El programa es completarà amb Euryanthe de Weber, Tema i variacions op. 43 de Schönberg, i Metamorfosis simfòniques sobre temes de Weber de Hindemith. Aquestes partitures van ser estrenades a Nova York 1946 i 1944, respectivament.