COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 14 de juliol 2017

La Banda Municipal de Barcelona triomfa a la gira a Holanda

La Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons, ha finalitzat la gira per Holanda amb gran èxit. L'orquestra de vents ha participat de la conferència internacional de l'organització WASBE amb un concert en què ha ofert música històrica catalana de diversos compositors.

"Hem fet difusió de la música catalana. La rebuda del públic amb obres i instruments catalans ha estat tot un èxit", explica el director tècnic de la Banda Municipal de Barcelona, Joan Xicola. La gira ha permès promocionar la música de banda que es fa a Catalunya a nivell internacional. Més de 200 persones entre directors, compositors i editors de bandes han seguit el concert d'aquest divendres al Tivoli Vredenburg d'Utrecht.

La reacció del públic ha estat molt positiva i ha sorprès molt la sonoritat que aporten instruments característics de la banda barcelonina com són la tenora, el flabiol i el tible. De fet, tant en el concert d'aquest divendres a Utrecht com en el d'aquest dijous a Kerkrade els músics que toquen aquests instruments, han estat convidats a fer solos per mostrar al públic el seu particular so. Entre el públic del concert a la conferència internacional de la WASBE, a Utrecht, s’hi podien trobar personalitats destacades com el director i compositor holandès, Johan de Meij, que va dirigir la banda l'any passat i participarà a la temporada que ve de L'Auditori com a director i compositor. De Meij s'ha mostrat molt "orgullós" del concert que han ofert a Utrecht i ha subratllat que ha estat "fenomenal". La Banda ha actuat al Tivoli Vredenburg d'Utrecht convidada per la WASBE, l'organització internacional de directors, compositors i editors de bandes de la qual n'és membre. La WASBE té com a finalitat millorar la qualitat de les bandes simfòniques a tot el món i mostrar als seus membres nous repertoris musicals, cultures i persones. Cada dos anys la WASBE celebra la seva conferència internacional en que s'hi troben els representants dels principals sectors professionals del món del vent. Segons la BMB, el fet d'estar convidats suposa "un gran reconeixement" a nivell professional, un aparador internacional i una oportunitat per a difondre la música catalana. La gira a Holanda, però, també ha comptat amb un concert a la ciutat de Kerkrade, al sud-est dels Països Baixos. Els músics han estat la formació convidada en un concurs de bandes que compta amb més de 20.000 participants d'arreu del món durant el juliol. Tant en un concert com en l'altre, el director titular de la BMB, Salvador Brotons, ha preparat un repertori amb peces de Joan Lamote de Grignon, Eduard Toldrà, Manuel Oltra, Agustí Borgunyó i Xavier Montsalvatge. El propi Brotons també ha presentat la seva Simfonia número 6. La darrera ocasió en què la Banda Municipal de Barcelona va realitzar una gira a l'estranger va ser l'any 1927 quan el compositor i director Richard Strauss va convidar la formació a l'Exposició Internacional de Música de Frankfurt. Es tracta d'una agrupació creada el 1886 per l'Ajuntament de Barcelona que des de 2007 és resident a L'Auditori. Durant l'any ofereix una temporada estable de concerts i desenvolupa projectes amb la col·laboració d'artistes i formacions d'àmbit nacional i internacional.