COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

3 d'octubre 2011

L’Auditori inaugura la Temporada de Cambra amb el 60è aniversari de Lluís Claret i les sis Suites de Bach

L’Auditori inaugura la Temporada de Cambra i Recitals aquest dijous 6 d’octubre a les 20.30h a la Sala 2 Oriol Martorell amb un concert singular i emotiu de Lluís Claret, que celebra el seu 60è aniversari interpretant les sis Suites de Bach, una de les obres mestres del repertori per a violoncel sol.

El marcat caràcter intimista de les Suites per la seva veu pura i directa fan d’aquest concert un exercici de reflexió i expressió a través del contingut musical. El mateix Claret defineix el concert com una conversa de tres hores amb Bach –que és el que representa tocar totes les Suites en una vetllada–, en la que “l’intèrpret intenta que el propi esperit es reflecteixi en les profunditats de l’obra, elevat i transcendit per aquesta música d’una dimensió única”.

Serà la segona vegada que Claret interpreta les sisSuites en una sola vetllada. La primera va ser fa deu anys, en el marc de la temporada d’Euroconcert. Ara, en el moment de culminació de la seva carrera, torna a interpretar-les en la inauguració de la Temporada de Cambra i Recitals de L’Auditori.

Les sisSuites de Bach són unes de les obres per a violoncel sol més interpretades i reconegudes. Bach les va compondre entre 1717 i 1723 a Cöthen (Alemanya) però no van ser enregistrades fins el 1939 per Pau Casals, a qui des d’aleshores se’n considera el “descobridor”. Anteriorment, es feien servir com a estudis, però va ser Casals qui les va enregistrar i les va convertir en un programa habitual a les sales de concert de tot el món.


Lluís Claret

Nascut el 1951 a Andorra, de pares catalans exiliats,vainiciar els estudis musicals als 9 anys. El 1964, es va traslladar a Barcelona i, després d'obtenir els màxims guardons al Conservatori del Liceu, va començar a rebre els consells d'Enric Casals, germà de Pau Casals que, tot i no ser violoncel·lista, durant anys va ser el seu principal professor. També va estudiar a França, Itàlia i els EUA amb M.Gendron, R. AldulescuiE. Janzer. En el seu desenvolupament musical G. Sebök i B. Greenhouse són igualment determinants. Després de guanyar els concursos internacionals de Bologna (1975), Pau Casals (1976), Rostropóvitx(1977), etc. és convidat com a solista per importants orquestres: Simfònica de Washington, filharmòniques de Moscou, Txeca i Hungàrica, Nacional de Françai Orquestra de Cambra Anglesa;idirigit perBoulez, Münchinger, Kitaienko, Lutoslawski, Malcolm, Neuman iRostropóvitx.

En l’àmbit de cambra, va fundar el Trio de Barcelona (1981-1993) i col·labora amb altres intèrprets de prestigi. Des del 2003, presideix el Concurs Internacional Lluís Claret-Ciudad de Moguer.El seu repertori s'estén des de Bach fins als contemporanis, amb estrenes, primeres audicions i obres dedicades de compositors com ara Dutilleux, Lutoslawski, Boulez, Xenakis, Guinjoan i Charles.


Podeu descarregar-vos una foto de Lluís Claret fent clic aquí


Per concertar entrevistes amb Lluís Claret poseu-vos en contacte amb:

Georgina Garcia
Cap de Premsa
Lepant, 150 - 08013 Barcelona
Telèfon 93 247 93 00 ext. 363
Fax 93 231 93 01
Mòbil 649 48 31 14
http://www.auditori.cat
premsa@auditori.cat

Anar al principi