COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

29 de desembre 2010

L’Auditori celebra els 200 anys del naixement de Robert Schumann amb un tast de les seves obres incloses en les temporades de l’OBC i de Cambra

L’Auditori celebra el bicentenari del naixement del compositor i poeta Robert Schumann, un dels màxims exponents de la música romàntica, amb un recull de diversos concerts inclosos en les temporades de l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) i de Cambra.

Robert Schumann, que es va moure tota la seva vida entre la poesia i la música i esdevingué el paradigma del músic romàntic, va escriure a la seva mare en una carta, que entenia la música com “el llenguatge ideal de l’ànima”. Un moviment estètic, filosòfic i artístic com el romanticisme, que valorava tant la subjectivitat, per força havia de trobar en la música un vehicle ideal d’expressió i, en Schumann, un dels seus representants més destacats. Schumann va néixer el 1810, el mateix any que veieren la llum per primer cop altres dos il·lustres compositors romàntics, Chopin i Mendelssohn. Aquell any, Beethoven estava en plena activitat i veié estrenada la seva música incidental per a l’Egmont de Goethe – de la qual recordem molt especialment la seva magistral obertura – i estava escrivint el seu Quartet de corda, Op. 95. A més, Walter Scott escrigué aleshores La dama del llac. És a dir, el romanticisme ja era quelcom més que un moviment incipient.

D’entre la programació que L’Auditori dedica a Schumann, un total de 12 programes, destaquen els concerts de l’OBC, amb programes com la Sinfonia núm. 1 i 3 amb les respectives temàtiques de l’ànima i la subjectivitat romàntica, dirigides per Pablo González els dies 14, 15 i 16 de gener. El primer cap de setmana de febrer (4, 5 i 6) tindrem el Concert per a violí i orquestra, dirigit per Hannu Litu i interpretat per Ilya Gringolts al violí. També prendrà la batuta Jean-Guihen Queyras, els dies 11, 12 i 13 de febrer, intèrpret conegut pel públic gràcies als seus enregistraments discogràfics i invitat per primera vegada per l’OBC. Queyras dirigirà el Concert per a violoncel i orquestra, un dels més populars i apreciats del repertori.

Per arrodonir l’Any Schumann, la Temporada de Cambra ens portarà programes interessants com per exemple, diversos artistes Rising Stars (programa de l’European Concert Hall Organitzation on artistes joves giren per diversos auditoris europeus) com Apollon Musagète Quartett i Jean-Frédéric Neuburger. En la seva primera visita a Barcelona, Apollon Musagète Quartett, ens presentarà el Quartet en La menor, i el pianista Jean-Frédéric Neuburger interpretarà Kreisleriana, entre altres obres de Bach i Beethoven.

A continuació podeu trobar la resta de la programació que L’Auditori dedica a l’Any Schumann.

Anar al principi